Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Weekenddrukte Europese wegen

30 augustus 2024 Verkeersprognose 31 aug.- 1 sept.

ANWB Verkeersinformatie verwacht dit weekend drukte op de Europese wegen door vooral terugkerend vakantieverkeer. Zaterdag 31 augustus is de drukste dag, maar ook zondag zullen er nog files ontstaan. Maandag 2 september starten de scholen in de regio Noord weer. Dat is de laatste regio die terugkomt van de zomervakantie.

Alles voor onderweg in het buitenland in 1 app
Navigeren, goedkoop tanken, laadpalen, wegwerkzaamheden, files, hotels boeken voor onderweg, pech melden en nog meer. De ANWB Onderweg app biedt alles voor een fijne reis, ook in het buitenland.


Drukte buitenland

Duitsland

Dit weekend is het door terugkerend vakantieverkeer druk op de Duitse wegen. De drukste wegen zijn: A1/A7 bij Hamburg, A3 Neurenberg - Frankfurt, A5 Bazel - Karlsruhe, A7 Füssen - Ulm, A8 Salzburg - München - Karlsruhe en de A99 de Ringweg München.
Verkeersnformatie Duitsland

Frankrijk

Ook op de Franse wegen wegen wordt het dit weekend druk door terugkerend vakantieverkeer. Het drukst is het zaterdag rond het middaguur, maar ook zondag wordt er nog drukte verwacht. Drukke routes dit weekend zijn onder andere de: A6/A7 Marseille - Lyon - Parijs (Autoroute du Soleil), A10 Bordeaux - Parijs, A13 Caen - Parijs en de A71/A75 Béziers - Clermont-Ferrand - Orléans. 
Verkeersinformatie Frankrijk
Parijs mijden i.v.m. afgesloten wegen door Paralympische Spelen

Zwitserland

​Op de Zwitserse wegen wordt het zowel zaterdag als zondag druk door het vele terugkerende vakantieverkeer. Op de A2 Chiasso - Bazel kan dan de vertraging voor de Gotthardtunnel oplopen tot meer dan een uur. Ook op de A13 Chur - Bellinzona ontstaan files.
Verkeersinformatie Zwitserland

Oostenrijk

​In Oostenrijk wordt het dit weekend druk op de weg door terugkerend vakantieverkeer. Drukste wegen dit weekend zijn: A10 Villach - Salzburg, o.a. bij de Tauerntunnel, A11 Slovenië - Villach, bij de Karawankentunnel, A13 Brennerpas - Innsbruck, B179 Nassereith - Füssen, bij de Fernpas.
Doorgaand vakantieverkeer in Tirol en het Salzburgerland mag in het weekend overdag niet afwijken van de snelwegen om via binnenwegen de files te omzeilen. Bestemmingsverkeer is uitgezonderd van deze maatregel.

Italië

​In Italië wordt het dit weekend door terugkerend vakantieverkeer druk in het noorden van het land. Drukste wegen zijn dan de: A1/A14 Rimini - Bologna - Milaan en de A22 Verona - Brennerpas.
Verkeersinformatie Italië

Nederland

In eigen land wordt dit weekend vertraging verwacht door werkzaamheden, evenementen en dagjesmensen.

Wegafsluitingen
Door wegwerkzaamheden zijn de volgende wegen afgesloten:

- A2  Amsterdam richting 's-Hertogenbosch, afgesloten tussen knp. Oudenrijn en knp. Vianen. Van 29 augustus tot maandagochtend 2 september.
Deze werkzaamheden geven veel vertraging. Het advies van Rijkswaterstaat is om de (snel)wegen rondom Nieuwegein en Utrecht tijdens de weekendafsluitingen te mijden.

A10 Noord binnenring (Amsterdam), vanaf aansluitng Durgerdam (S115) tot knp. Watergraafsmeer. Tot maandag 9 september.

Einde zomervakantie scholen regio Noord
De scholen in de regio's Zuid en Midden zijn de afgelopen weken weer begonnen. Voor de scholen in de regio Noord is de zomervakantie maandag 2 september weer voorbij.

Overzicht wegwerkzaamheden Nederland
Verkeersinformatie Nederland

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Hittetips

In de zomer kan het al snel te warm worden in de auto. Met onze hittetips houd je zowel je auto als je hoofd koel.

Meer info:
Verkeersinformatie buitenland
Tol (vignetten)
Verkeersdruktekalenders

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Veiligheidsartikelen verplicht in het buitenland 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van veiligheidshesje tot gevarendriehoek. Shop ze hier!