Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vertraging door grenscontroles Duitsland

29 juni 2024

Sinds de start van het EK in Duitsland is er vertraging op diverse snelwegen bij de Duitse grens. Vanwege het Europees kampioenschap voetbal dat in Duitsland wordt gehouden, controleert de politie identiteitspapieren van weggebruikers.

Alles voor onderweg in 1 app: ANWB Onderweg app! 
Daarmee kan je, ook in het buitenland, de goedkoopste brandstof zoeken, laadpalen vinden, tolkosten bekijken, navigeren, files en wegwerkzaamheden omzeilen of online pech melden. 


Het meeste oponthoud heeft het verkeer dan op de A12 vanuit Arnhem. Gedurende het hele toernooi keren de controles regelmatig terug.

Route plannen naar speelstad EK voetbal

Oranje speelt in de groepsfase in de steden Hamburg, Leipzig en Berlijn. Ga je als supporter met de auto naar een van die wedstrijden? Dan hebben we iets handigs voor je. De ANWB Routeplanner is namelijk zo ingesteld, dat je direct je route kan plannen naar een van de EK-speelsteden. Je krijgt naast de snelste route en je reistijd ook informatie over tankstations, laadpalen en (brandstof)kosten.

Plan je route naar het EK voetbal

Bron: ANWB Verkeersinformatie 

Zie ook:
EK Voetbal in Duitsland: wat ga je op de weg merken?
ANWB Verkeersinformatie Duitsland
Goed voorbereid op de sportzomer
 

Speciaal voor jou geselecteerd

Met de auto door of naar Duitsland? 

Heb je de verplichte auto-materialen voor je vakantie en evt. doorreislanden al in de auto liggen? shop ze in de (web)winkel.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Goed verzekerd op reis 

Met de ANWB Reisverzekering zorgeloos op vakantie! Je berekent je premie online.

Al een Wegenwacht pakket? Check of dat de juiste is 

Heb je al een Wegenwacht pakket, maar weet je niet zeker of dit de juiste is voor jouw reis? Klik dan hier, zodat je goed voorbereid op reis gaat!