ANWB Gastvrij voor ondernemers
Wil je meer fietsers en wandelaars over de vloer? Word dan onderdeel van het ANWB Gastvrijnetwerk. Wij zetten je letterlijk op de kaart!
Met ingang van 1 januari 2025 stopt ANWB met de ANWB Gastvrij propositie en zal zij de samenwerking met Gastvrijpunten beëindigen. Tot en met 31 december 2024 komt ANWB haar verplichtingen aan Gastvrijpunten na. De ANWB Gastvrijpunten blijven die tot 1 januari ook nakomen aan fietsers- en wandelaars. Nieuwe punten kunnen zich echter om deze reden in 2024 niet meer aanmelden bij het Gastvrij-netwerk.
Hieronder leggen we uit wat ANWB Gastvrij is en wat de voorwaarden zijn.
Wat is ANWB Gastvrij?
Miljoenen Nederlanders maken het hele jaar door de mooiste wandel- en fietstochten door Nederland. Vast onderdeel van zo’n tocht is een stop voor koffie met taart, een lunch of een ander tussendoortje. ANWB Gastvrij is het horecanetwerk van de ANWB met de leukste adresjes. Gastvrijpunten zetten net dat stapje extra om het klanten naar de zin te maken.
Alle informatie over ANWB Gastvrij
ANWB wil Gastvrijpunten zo goed mogelijk onder de aandacht brengen bij haar 5 miljoen leden zodat deze ondernemingen veel klanten over de vloer krijgen. Hoe we dat doen, leggen we je precies uit in onze brochure: klik hier om de ANWB Gastvrij brochure te bekijken.
Snel zien wat ANWB Gastvrij inhoudt? Bekijk hieronder een aantal vragen.
Als je ANWB Gastvrijpunt wordt, dan zetten we je letterlijk op de kaart bij fietsers en wandelaars. Al tijdens het plannen van hun tocht, zien ze welke ANWB Gastvrijpunten ze op hun gekozen route tegenkomen.
- Als ANWB Gastvrijpunt heb je een streepje voor op andere horecapunten, omdat je extra service aanbiedt
- Jaarronde communicatie en publiciteit in alle uitingen van de ANWB (bekijk de ANWB Gastvrij brochure voor de uitingen en het bereik van deze uitingen)
- Zichtbaarheid in de gratis ANWB Eropuit app
- Vermelding bij de online ANWB fiets-, wandel- en autoroutes (ca. 500 routes)
- Vermelding op de geprinte ANWB fiets- en wandelkaarten en in de (route)gidsen
- Vermelding op de fietsknooppuntenplanner op anwb.nl en in de ANWB Eropuit app
- Vermelding op de wandelknooppuntenplanner in de ANWB Eropuit app
- Je eigen ANWB Gastvrij-pagina op anwb.nl en in de ANWB Eropuit app
- De mogelijkheid om eigen fietsroutes te maken die starten en eindigen bij jouw onderneming
- Een officieel ANWB Gastvrij jaarvignet om op de ruit of deur te plakken
Als jouw onderneming ANWB Gastvrijpunt wordt, dan spreekt het vanzelf dat je je gastvrij opstelt naar recreanten. Daarom moet jouw onderneming aan een aantal voorwaarden voldoen om deel te nemen aan ANWB Gastvrij:
- Bij jouw onderneming kunnen bezoekers iets te eten/drinken bestellen (zonder entree te hoeven betalen)
- Jouw onderneming is van mei t/m september drie tot vijf dagen per week open vanaf 11:00 uur
- Jouw onderneming ligt aan of in de buurt van een fiets- of wandelroute of -netwerk
- Fietsers en wandelaars mogen gratis het toilet gebruiken
- Fietsers mogen gratis de fietsaccu opladen (een geaard stopcontact voor buiten voldoet hiervoor)
- Fietsers en wandelaars mogen gratis schuilen voor de regen
- Fietsers mogen gratis hun band oppompen en plakken (eenvoudige bandenplak set volstaat)
- Fietsers en wandelaars mogen gratis gebruik maken van een EHBO-set
De initiële looptijd van een ANWB Gastvrij-contract is op dit moment 1 kalenderjaar (doe je bijvoorbeeld mee vanaf februari 2024, dan is jouw initiële looptijd dus 1 februari 2024 t/m 31 december 2024). Dit is i.v.m. de doorlooptijd van het vermelden op de gedrukte kaarten. Na de initiële looptijd is het contract jaarlijks opzegbaar.
Deelname aan ANWB Gastvrij kost € 85,- per jaar (ex. btw).
Wat je daar allemaal voor terugkrijgt? Bekijk het in de ANWB Gastvrij brochure, waar we precies uitleggen wat ANWB Gastvrij inhoudt.
Elk ANWB Gastvrijpunt ontvangt eigen inlogcodes om in de ANWB Gastvrij Community de gegevens te beheren die getoond worden op de websitepagina. Je kunt hier bijvoorbeeld een foto van je bedrijf uploaden, een mooi tekstje plaatsen over de onderneming en de openingstijden aangeven.
Log hier in op de ANWB Gastvrij Community.
Bent je je inloggegevens kwijt? Je gebruikersnaam is altijd het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld bij ANWB Gastvrij. Om een nieuw wachtwoord aan te maken, klik je in het inlogscherm op 'Uw wachtwoord vergeten?'. Je ontvangt een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Niet gelukt? Neem dan contact op met ons via gastvrij@anwb.nl
1. Wij hebben geen laadpaal voor fietsers, moet ik die nu aanschaffen?
Nee, dat hoeft niet. Een geaard stopcontact is al voldoende. De fietsers hebben zelf een adapter bij zich, waarmee ze de accu kunnen opladen.
2. Ik heb geen fietsbandplaksetje en/of fietspomp.
Dit dient je zelf in huis te halen. Een eenvoudig plaksetje volstaat. Dit is voor een paar euro te koop.
3. Moet ik toestemming vragen om met vakantie te gaan?
Nee hoor. Ga lekker op vakantie, maar zorg er voor dat je dit duidelijk vermeldt op je eigen Gastvrij-pagina, dan staan er geen teleurgestelde klanten voor een dichte deur.
4. Lig ik wel aan een fietsroute?
In Nederland bestaat een fijnmazig fietsknooppuntensysteem. In de meeste gevallen ligt jouw onderneming aan dat netwerk. Je kunt dat zelf nakijken door in te zoomen op je adres in: www.anwb.nl/fietsknooppuntenplanner.
5. Wij willen aan ANWB Gastvrij meedoen met meerdere vestigingen, kan ik korting krijgen?
Er bestaat een kortingsmogelijkheid voor meerdere vestigingen. Neem hierover contact op met gastvrij@anwb.nl.
6. Wij willen met meerdere vestigingen meedoen aan ANWB Gastvrij, kan dat met 1 overeenkomst?
Dat kan. In dat geval maken we ook één verzamelfactuur voor het hoofdaccount.
7. Waarom is deelname aan ANWB Gastvrij miminaal 2 jaar?
Omdat Gastvrijpunten getoond worden op de gedrukte fietsknooppuntenkaarten . Die kaarten worden gemiddeld ééns in de twee jaar herzien.
Met ingang van 1 januari 2025 stopt ANWB met de ANWB Gastvrij propositie en zal zij de samenwerking met Gastvrijpunten beëindigen. Tot en met 31 december 2024 komt ANWB haar verplichtingen aan Gastvrijpunten na. De ANWB Gastvrijpunten blijven die tot 1 januari ook nakomen aan fietsers- en wandelaars. Nieuwe punten kunnen zich echter om deze reden in 2024 niet meer aanmelden bij het Gastvrij-netwerk.