Servicepagina Eropuit App
Veelgestelde vragen
Onderstaande tips lossen in de meeste gevallen een technisch probleem met een app op:
- Het gedwongen afsluiten van een app is vaak al voldoende.
- Soms kan het nodig zijn om je toestel opnieuw op te starten.
- Installeer de laatste update van de app en het besturingssysteem van je toestel.
Helpen bovenstaande tips niet? Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Als je in de Onderweg app gebruik maakt van ANWB Parkeren dan moet je hiervoor opnieuw inloggen. Mogelijk ook met je ANWB account tenzij je nog in één van de andere ANWB apps bent ingelogd.
Nee, de ANWB heeft geen apps meer beschikbaar voor Windows Phone. De ANWB heeft zijn website geschikt gemaakt voor alle mobiele gebruikers, zo kunnen leden met een Windows Phone alle informatie mobiel bekijken. Bekijk hier anwb.nl op je Windows Phone.
iPhone of iPad: onze apps voor iOS zijn compatible met iOS 16 of hoger.
Android: Onze apps voor Android zijn compatible met Android 8 of hoger. Oudere versies van Android ondersteunen wij helaas niet meer.
Niet omdat wij dit niet willen maar dit komt omdat de ondersteuning van Google is gestopt met als consequentie dat Google geen updates op deze Android versie meer uitbrengt (en o.a. de beveiligingsrisico's gaan toenemen).
Wij adviseren echter je toestel te updaten naar de laatste versie voor een optimale gebruikerservaring en minimalisatie beveiligingsrisico's.
Onze apps hebben toegang nodig tot verschillende onderdelen van het Android besturingssysteem om te kunnen functioneren. Wij hebben geen toegang tot je persoonlijke data. Meer informatie over ons privacy statement kun je hier vinden.
Het installeren van onze apps is gratis. Krijg je een toch een melding hoe je wilt betalen bij het installeren? De App Store of Play Store vragen regelmatig om je betaalgegevens bij te werken, voor het geval je wel een betaalde app zou willen downloaden. Sommige apps van ANWB bieden overigens wel betaalde functionaliteit of content vanuit de app.
iPhone of iPad: je kunt in de App Store bij ‘updates’ je apps bijwerken.
Android: je kunt in de Play Store bij ‘Mijn apps en games’ je apps bijwerken.
Zorg voor de laatste updates van je smartphone om optimaal gebruik te maken van apps van de ANWB.
iPhone of iPad: Het besturingssysteem van je iPhone of iPad kun je bijwerken via Instellingen / Algemeen / Software-update
Android: Het besturingssysteem kun je op de meeste Android toestellen bijwerken via Instellingen / Over de telefoon / Systeemupdates.
Heb je problemen met een app van de ANWB? Het gedwongen afsluiten van een app is vaak al voldoende om het probleem op te lossen.
iPhone of iPad: Druk tweemaal op de homeknop. Je kunt vervolgens de app afsluiten door deze omhoog te vegen.
Android: Druk op de multitask-toets. Dit is een icoon met een vierkant of twee vierkantjes die elkaar overlappen. Je kunt vervolgens de app afsluiten door deze naar links te vegen.
Wij vinden het fijn dat je meedenkt met ons om de app beter te maken. Mocht je een verbetering hebben voor de app neem dan contact met het App Support team.
Dit is uiteraard vervelend, je kunt contact opnemen met het App Support team.
Mocht je vraag niet in deze lijst voorkomen neem dan contact met het App Support team.
Veelgestelde vragen over inloggen met je Mijn ANWB inlog account, kun je hier vinden.
Als het goed is, zijn onze apps veilig en krijg je niet deze melding.
Mocht dit wel zo zijn dan horen we dit graag. Neem alsjeblieft contact met het App Support team.
De apps van de ANWB hebben een gedeelde inlogmethode (zogenaamde Single Sign On). Hierdoor hoef je maar bij één app in te loggen en ben je vervolgens bij alle apps ingelogd.
Wanneer je de eerste keer met je gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, wordt er een zogenaamd token aangemaakt. Dit token is een alternatief identificatiemiddel voor je gebruikersnaam en wachtwoord. Hieraan herkent het systeem van de ANWB wie jij bent. Wanneer je een nieuwe app installeert, stuurt deze app het token mee naar het systeem van de ANWB. Vervolgens ben je automatisch ingelogd omdat het systeem het token herkent. Je wachtwoord wordt dus niet op je telefoon opgeslagen.
Het is mogelijk om via de website uit te loggen uit alle apps die gebruik maken van de gedeelde inlogmethodiek. Op de pagina "ANWB-inlogaccount" van "Mijn ANWB" staat het kopje "Veiligheid." Daar vind je de optie "Log overal uit" waarmee je van afstand uit kunt loggen uit de apps.
Nee, het is niet mogelijk om de app zonder internet te gebruiken. Ook het fietsen van een route is niet mogelijk zonder internetverbinding.
Tijdens het fietsen is het belangrijk om beide handen aan het stuur te houden en op de weg te letten. Hierop is het gebruik van de app tijdens het fietsen niet aan te raden. Tussen de knooppunten door kun je met een oogopslag in het lijstje zien welk knooppunt bovenaan staat. Ben je de weg kwijt? Stap dan even af om te zien waar je heen moet.
Ja, je kunt via knooppunten je eigen fietsroutes maken. Als je de ANWB Eropuit app opent, zie je onder in het scherm 'Routes' een knop 'Maak je eigen route'. Je krijgt dan alle knooppunten te zien rondom de plek waar je op dat moment bent.
Je start het maken van een route door op het knooppunt te klikken waarmee je de route wilt beginnen. Daarna klik je telkens op een volgend knooppunt. Jouw route wordt met een blauwe lijn getoond en de lengte ervan wordt onderaan het scherm getoond.
Je kan de route opslaan door het onderste deel van het scherm, waarin de afstand wordt getoond, naar boven te swipen en op de opslaan knop te klikken.
Als je klaar bent, kun je de route direct gaan fietsen. De door jou aangemaakte fietsroute wordt dan getoond op de kaart in de app. Zet je telefoon in een handige houder en je kunt direct de weg op. Indien je ANWB-lid bent, kun je de fietsroute ook opslaan in Mijn ANWB.
Rechts bovenaan elk scherm in de app staat een icoon van een poppetje waarmee je naar ‘Mijn ANWB’ gaat. Rechts boven de lidmaatschappas zie je dan ‘Mijn routes’ waarmee je een overzicht krijgt van al je zelfgemaakte fietsroutes. De laatst gemaakte fietsroute staat bovenaan. Let op! Het opslaan van zelf gemaakte fietsroutes is alleen beschikbaar voor ANWB-leden.
Dat kan niet in de app. Ga hiervoor naar de fietsknooppuntenplanner op de website, login in bij Mijn ANWB, ga naar ‘Mijn producten en diensten’, klik op ‘Vakantie en vrije tijd’, scroll naar de routes (onderaan de pagina), open de route die je wilt verwijderen en klik (rechts boven het kaartje) op ‘Route verwijderen’.
Dat kan niet in de app. Ga hiervoor naar de fietsknooppuntenplanner op de website, login in bij Mijn ANWB, ga naar ‘Mijn producten en diensten’, klik op ‘Vakantie en vrije tijd’, scroll naar de routes (onderaan de pagina), open de route die je wilt wijzigen en klik (rechts boven het kaartje) op ‘Route bewerken’.
Routes die je in de app maakt, kan je printen doordat je ze op de ANWB website op kan halen. Ga hiervoor naar de fietsknooppuntenplanner op de website, login in bij Mijn ANWB, ga naar ‘Mijn producten en diensten’, klik op ‘Vakantie en vrije tijd’, scroll naar de routes (onderaan de pagina), kies de route die je wilt printen en klik (rechts boven het kaartje) op ‘Route bewerken’. Onder de lijst met knooppunten wordt de knop 'Printen' getoond.
Nee, op dit moment is het nog niet mogelijk om een zelfgemaakte fietsroute te delen met anderen.
In elke provincie zijn er knooppuntnetwerken. Deze fietsknooppunten vervangen deels de voorheen bewegwijzerde fietsrondjes. Ze worden meestal op regionaal niveau onderhouden en elke regio heeft zijn eigen onderhoudsafspraken. Voor de recreatieve fietser is het niet altijd duidelijk waar een melding kan worden gedaan. Daarom heeft het Landelijk Fietsplatform een landelijk meldsysteem ontwikkeld: meldpuntroutes.nl.
Ja, je kan het beginpunt van een fietsroute zelf kiezen. Als je in de buurt van een fietsroute bent, herkent de app welk knooppunt op die route het dichtstbij is. Als je dan in de app klikt op de knop ‘Fiets deze route’ wordt dit knooppunt als startpunt gebruikt. Om een route te fietsen kan je dus naar één van de knooppunten op de route gaan en dan de route starten.
In de app worden knooppunten op twee manieren aangegeven. Ten eerste met een blauw nummer op een witte achtergrond en ten tweede met een wit nummer op een blauwe achtergrond. De blauwe achtergrond wordt gebruikt om het startpunt van een route aan te geven.
De app is bedoeld voor de mooiste recreatieve routes. Fietsroutes die je plant langs knooppunten, gaan langs fietspaden of autoluwe wegen die geschikt zijn voor een recreatieve fietstocht. Als je op zoek bent naar de snelste route van A naar B kan je een route plannen met de ANWB Routeplanner.
Deel deze pagina