Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Middellandse Zeekust Frankrijk getroffen door overstromingen

27 oktober 2024

Aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk zijn zaterdagavond (26 okt.) vooral in het departement Var meerdere plaatsen, waaronder het centrum van Saint-Tropez, onder water gelopen. De situatie is met name ernstig in Saint-Raphaël.

Alles voor onderweg in 1 app: ANWB Onderweg app! 
Daarmee kan je, ook in het buitenland, de goedkoopste brandstof zoeken, laadpalen vinden, tolkosten bekijken, navigeren, files en wegwerkzaamheden omzeilen, hotels boeken voor onderweg of online pech melden. 

Kolkende rivieren, ondergelopen straten

Op X (voormalig Twitter) zijn beelden te zien van een kolkende rivier, ondergelopen straten en auto's die zich half onder water bevinden. Volgens Météo Express is er in het gebied in een uur tijd 50 tot 80 millimeter regen gevallen. Ook in de bekende badplaats Saint-Tropez is de situatie ernstig. 

Zorgwekkende situatie

In de omgeving van Cannes, ook aan de Middellandse Zee, is de situatie zorgwekkend in Saint-Cezaire-sur-Siagne, aldus weervoorspeller Nice Météo 06 op X. Er zou sprake zijn van talloze reddingsoperaties. In drie uur tijd is 94 millimeter regen gevallen, aldus Nice Météo. In de gemeente Fréjus, vlak bij Saint-Raphaël, kregen inwoners van de vlakte van Argens, een landbouwregio, een evacuatiebevel.

Episode Cévenol

De zware neerslag komt door de zogenoemde 'Episode Cévenol', die vaak in de herfst voorkomt. Er stroomt dan warme lucht van de Middellandse Zee tegen de bergen, met als gevolg dagenlange buien en rivieren die buiten hun oevers treden.

Bron: ANP / NOS teletekst / De Telegraaf / AD

Zie ook:
Weerswaarschuwingen Europa

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Verkeersdruktekalenders buitenland 

Wat zijn de drukke dagen op de Europese wegen? Check vooraf onze kalenders met zwarte zaterdagen en andere drukke momenten.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card