Zo kies je een telefoonhouder voor je auto
Een goede telefoonhouder in de auto is een must voor iedereen die vaak onderweg is. Je kunt eenvoudig navigeren, muziek luisteren en handsfree bellen, terwijl je je blik op de weg en je handen aan het stuur houdt. Makkelijk en veilig dus. Maar welke houder is dan het meest geschikt? We helpen je kiezen.
Wat is de beste telefoonhouder?
Telefoonhouders lijken vaak op elkaar, maar er zitten toch flink wat verschillen in. Bij het kiezen van de beste telefoonhouder voor in jouw auto is het goed om te letten op een aantal zaken. Stel jezelf daarom de volgende vragen.
1. Hoe en waar wil je de telefoonhouder bevestigen?
De meest voorkomende opties zijn op je dashboard, voorruit, in de bekerhouder of aan het ventilatierooster met een klem, magneet of zuignap. Kijk goed welke optie jij het prettigst vindt. Er zijn er genoeg.
Voorruithouder
Dit is een goedkope en ook de meest voorkomende manier. Je bevestigt de telefoonhouder met een zuignap aan de binnenkant van je voorruit. De zuignap houdt je telefoon op ooghoogte, zodat je zo min mogelijk afdwaalt van de weg. Grootste nadeel: deze houder neemt een deel van het zicht weg.
Ventilatierooster-houder
Dit type telefoonhouder bevestig je op één van de ventilatieroosters. Vervolgens schuif je je telefoon in de klemmetjes of je plakt ‘m op een magneet. Het belemmert het zicht een stuk minder dan de uitvoering met de zuignap. En de houder valt bovendien minder op.
Dashboardhouder
Het zicht én het luchtrooster liever vrij? Een dashboardhouder bevestig je - net als de voorruithouder - met een zuignap, maar dan op het dashboard. Zo blijft ‘ie netjes op z’n plek en dit blokkeert in tegenstelling tot het ventilatierooster geen luchtroosters.
Bekerhouder
Wist je dat er ook telefoonhouders zijn die je in je bekerhouder plaatst? Het formaat pas je eenvoudig aan, waardoor het op iedere bekerhouder past. Zo plaats je niets op je voorruit én niets op je dashboard. Nadeel: de bekerhouder is onbruikbaar.
2. Wat is het formaat van je telefoon?
Een telefoonhouder heeft een bepaalde breedte waarin een mobiel past. De meeste telefoonhouders zijn universeel en daardoor geschikt voor verschillende mobiele telefoons. Erg handig wanneer je je auto deelt met je partner of als je twee smartphones hebt.
Maar let op: meten is weten. Soms is je telefoon mét hoesje net te breed, waardoor je telkens het hoesje eraf moet halen. Niet handig natuurlijk! Kijk dus goed of jouw toestel met hoesje in de houder past.
3. Wil je een draaibare telefoonhouder of niet?
Met een draaibare telefoonhouder draai je je telefoon gemakkelijk horizontaal en verticaal zonder ‘m uit de houder te halen. Dat kan handig zijn bij het gebruik van bepaalde apps.
Draaibare houders zijn vaak iets duurder dan niet-draaibare modellen. En met meer bewegende delen kan er sneller iets losraken na verloop van tijd. Kies dus voor een stevig model. Je telefoon moet er natuurlijk niet uit vallen of kantelen op hobbelige wegen.
4. Wil je een houder met laadfunctie?
Met een telefoonhouder met laadfunctie strand je nooit met een lege batterij tijdens of na een lange rit. Dit type lader kun je alleen gebruiken als je telefoon de mogelijkheid heeft om draadloos op te laden. Check dit van tevoren, want dit verschilt per merk en type telefoon.
Kan jouw telefoon niet draadloos laden? Dan kun je met behulp van een laadkabel en een autolader je telefoon onderweg opladen via de 12 volt dashboardaansluiting van je auto. Kies in dat geval voor een telefoonhouder die het laadpunt van je telefoon vrij laat.
Deel deze pagina