Kentekenplaten gestolen? Dit moet je doen
De ene na de andere verkeersboete ploft op je deurmat. Pomphouders beschuldigen je van tanken zonder te betalen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, staat de politie bij je op de stoep vanwege een overval. De oorzaak van alle ellende: gestolen kentekenplaten. Wat moet je doen als dit je gebeurt? En hoe kun je het voorkomen?
Kentekenplaten gestolen? Doe direct aangifte
Doe in het geval van diefstal meteen aangifte bij de politie. Je wordt dan niet aansprakelijk gesteld voor de zaken waarbij jouw kenteken is betrokken.
Nieuwe kentekenplaten kopen
Na aangifte kun je bij een RDW erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe nummerborden kopen. Om duidelijk te maken dat het om een duplicaat gaat, staat er een extra 1 of 2 op de nieuwe kentekenplaten. Die duplicaatcode zorgt dat je niet verantwoordelijk bent voor overtredingen die met de originele kentekenplaten zijn begaan.
Gestolen kentekenplaten zijn een groot probleem
Diefstal van kentekenplaten is een groot probleem. Jaarlijks worden volgens Autotaalglas zo’n 20.000 nummerborden gestolen. Het is helaas nog geen standaardprocedure om kentekenplaten vast te zetten met anti-diefstalschroeven. Jammer, want hierdoor is het kinderspel om de plaat uit de kunststof houder te halen.
Diefstal voorkomen? Laat je kentekenplaten vastzetten
Het is gelukkig heel eenvoudig om de kentekendieven een stapje voor te zijn: laat je kentekenplaten vastzetten met behulp van speciale anti-diefstalschroeven. Dat is zo gebeurd en het kan je een hoop ellende besparen.
Kentekenplaten vastzetten met ledenvoordeel
Ben je ANWB-lid? Dan krijg je ledenvoordeel op het vastzetten van je kentekenplaten bij Autotaalglas.
Auto's met duplicaatcode leveren minder op
Het is niet helemaal duidelijk waarom, maar auto’s met een duplicaatcode op het kenteken leveren bij verkoop gemiddeld €750 minder op. Mensen willen blijkbaar liever een auto met een ‘schone’ kentekenplaat. Nog een goed argument dus om diefstal te voorkomen!
Deel deze pagina