De 10 meest voorkomende pechgevallen
1. Problemen met starten / kapotte accu
De accu is de batterij van de auto. Die zorgt ervoor dat de auto kan starten en dat de lampen kunnen branden. Vaak vergeten bestuurders hun lichten uit te doen. Die gaan dan wel vanzelf uit, maar de auto wil niet meer starten, omdat er niet genoeg stroom meer is. De Wegenwacht gebruikt startkabels om de auto weer aan de praat te krijgen.
2. Lekke band
Een lekke band is nog steeds één van de meest voorkomende reden waarvoor pechhulp aangevraagd wordt. De Wegenwacht vervangt de lekke band door het reservewiel of repareert de band ter plaatse als dat mogelijk is.
3. Kapotte dynamo
Een dynamo haalt stroom uit beweging. De dynamo zorgt er dus voor dat de accu vol blijft. Net als de dynamo op je fiets: daardoor gaat je licht branden als je trapt. Als deze kapot gaat, kan dat weer leiden tot een lege accu.
4. Deur op slot
Het per ongeluk achterlaten van de autosleutels in de auto of de sleutels vergeten is een veelvoorkomend probleem. De Wegenwacht kan hiervoor de auto openen zonder schade aan te richten. Deze pechgevallen gebeuren vaak in de eigen woonplaats. Wij raden daarom het Standaard of Compleet pakket aan van de Wegenwacht, zodat je ook voor deze situaties recht op pechhulp hebt.
5. Kapotte lamp
Defecte verlichting en elektrische problemen kunnen de veiligheid in gevaar brengen. Daarnaast is een boete ook niet prettig voor jezelf. De Wegenwacht behoed je hiervan en controleert en repareert indien mogelijk de verlichting en andere elektrische componenten.
6. Verkeerde brandstof/ geen benzine of energie meer
Het tanken van verkeerde brandstof kan leiden tot problemen. De Wegenwacht helpt bij het leegpompen van de tank en het herstellen van de schade. Ook bij een lege tank of accu komen wij je helpen.
7. Kapotte koppakking
De koppakking sluit het bovenste deel met de kleppen van de cilinders en het motorblok af. Is die pakking stuk, dan gaan er vloeistoffen lekken.
8. Gebroken distributieriem
Een versleten of gebroken distributieriem kan ernstige motorschade veroorzaken. De Wegenwacht beoordeelt de situatie en biedt de juiste hulp.
9. Gebroken koppelingskabel
Dat is een kabel tussen het koppelingspedaal en de versnellingsbak. Het koppelingspedaal trap je in als je sneller of langzamer gaat rijden. Dan moet je naar een andere versnelling.
10. Diverse technische storingen
Er zijn met de komst van hybride en elektrische auto's een hoop technische storingen bijgekomen. Hierover leren onze wegenwachten elke dag weer wat nieuws, waardoor ze jou weer zo goed mogelijk kunnen helpen.
Je ziet het: een Wegenwacht moet veel verstand van auto’s hebben!
De ANWB Wegenwacht staat altijd paraat om automobilisten snel en vakkundig te helpen bij deze en andere pechgevallen. Dankzij hun expertise en toewijding blijven ze een onmisbare steun voor automobilisten op de Nederlandse wegen.