Pechhulp aangegeven, wat nu?
Je hebt pech! Dan wil je natuurlijk dat de Wegenwacht naar je toe komt om je zo snel mogelijk weer verder te helpen. Het melden van pech bij de ANWB is tegenwoordig eenvoudig en toegankelijk en je hebt verschillende opties om hulp in te roepen. Of je nu onderweg bent of thuis, de ANWB biedt meerdere manieren om pech te melden en snel hulp te ontvangen.
Direct Contact via Telefoon
Het klassieke telefoontje is nog steeds een betrouwbare manier om pech bij de ANWB te melden. Het enige wat je hoeft te doen is het telefoonnummer van de Wegenwacht te bellen. Een vriendelijke medewerker van de alarmcentrale staat klaar om je oproep te beantwoorden en je te begeleiden bij het melden van je pechgeval. Ze zullen je locatie en de aard van het probleem vragen, zodat ze de juiste wegenwachter naar je toe kunnen sturen.
Eenvoudig en Snel Online Melden
Voor degenen die liever niet bellen, biedt de ANWB een gebruiksvriendelijke online pechmeldingsoptie. Via de officiële website van de ANWB kun je eenvoudig je pechgeval melden door een korte vragenlijst in te vullen. Je hoeft alleen maar je locatie, lidmaatschapsnummer en een korte beschrijving van het probleem op te geven. De online pechmelding wordt direct doorgestuurd naar de alarmcentrale, waardoor de hulpverlening snel in gang wordt gezet.
Snel en Efficiënt via de ANWB Onderweg App
Voor degenen die graag alles op hun smartphone regelen, heeft de ANWB de handige Onderweg app ontwikkeld. Met de app kun je snel en efficiënt pech melden, waar je ook bent. Met slechts een paar tikken op het scherm kun je je pechgeval doorgeven aan de alarmcentrale, en je locatie wordt automatisch meegestuurd via GPS. Bovendien kun je in de app de verwachte aankomsttijd van de wegenwachter volgen, zodat je precies weet wanneer hulp onderweg is.
Dispatch: de automatische planning
Het kantoor waar de planning wordt gemaakt heet Dispatch. De pechmeldingen worden daar in een computer gezet die de planning maakt. Die computer weet precies welke Wegenwachten er in de buurt van een pechgeval zijn. Hij weet ook wie er op dat moment niet al een andere auto aan het repareren is. Zo zoekt de computer uit welke Wegenwacht het snelste kan helpen.
De Wegenwacht heeft een scherm in de auto waar hij alles op kan zien. Dit scherm heet WWI. Op dit scherm ziet hij wie er pech heeft en wat het probleem is. Via dit scherm kan de Wegennwacht het volgende doorgeven:
- Dat hij onderweg is naar een pechgeval
- Dat hij is aangekomen bij het pechgeval
- Dat hij koffie- of lunchpauze heeft
Hierdoor kan de planning ook precies zien wat een Wegenwacht aan het doen is. De auto heeft natuurlijk ook een navigatiesysteem in de auto. Die wijst hem de weg naar het pechgeval en zoekt de snelste route. Zo kan de Wegenwacht de auto met pech makkelijk vinden en is hij er zo snel mogelijk.
Reparatie langs de weg
De Wegenwacht repareert de auto langs de weg als dat mogelijk is. Sta je langs de snelweg? Dan wordt je eerst naar een veilige plek gebracht. Als hij klaar is, drukt hij op een knop op het scherm en dan weet de planning dat de Wegenwacht weer vrij is voor een andere klus. Soms kan de auto niet meteen gerepareerd worden. Bijvoorbeeld als er een onderdeel nodig is dat de Wegenwacht niet bij zich heeft. Dan regelt de telefoniste dat de auto wordt weggesleept. Ook zorgt zij ervoor dat de mensen uit de auto weggebracht worden naar hun bestemming.
Het melden van pech bij de ANWB is nog nooit zo eenvoudig en toegankelijk geweest. Of je nu kiest voor het traditionele telefoontje, de gebruiksvriendelijke online melding of het gemak van de Wegenwacht app, de ANWB staat klaar om je snel en professioneel te helpen bij autopech. Met deze verschillende mogelijkheden kun je met een gerust hart op weg gaan, wetende dat hulp slechts een telefoontje of een paar tikken op je smartphone verwijderd is.