ANWB draagt bij aan duurzame bereikbaarheid van Den Haag
22 januari 2021
De ANWB en 7 andere grote werkgevers in Den Haag gaan zich gezamenlijk inzetten voor een betere en duurzamere bereikbaarheid van de stad. De CEO’s van ANWB, Aegon, NN Group, PostNL, Siemens, TNO, T-Mobile en Shell tekenen 22 januari de startverklaring van The Hague Connected!, waarmee zij zich voor vier jaar aan dit doel verbinden.
(Impressie nieuw hoofdkantoor ANWB - Foto: Provast & MDRDV)
De ANWB levert een bijdrage door over enkele jaren een nieuw kantoor te betrekken in het centrum van Den Haag. Deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook heeft de ANWB onlangs een nieuw mobiliteitsbeleid gepresenteerd, waarmee werknemers worden gestimuleerd om duurzaam, veilig en waar mogelijk buiten de spits te reizen. Ook wordt thuiswerken vergoed.
Den Haag heeft een groot potentieel als vestigingsplaats van (internationale) bedrijven. In de stad zijn daarom al veel topbedrijven en internationale organisaties gevestigd. Door dit potentieel kan Den Haag uitgroeien tot het kloppende hart van bedrijvigheid van Nederland, wat goed is voor de lokale economie en werkgelegenheid. Een goede bereikbaarheid van de stad is daarvoor essentieel.
Kijken naar slimme oplossingen
Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de stad voor inwoners en werknemers in de toekomst te garanderen, is het volgens deze coalitie van de acht grootste werkgevers van belang om nu naar slimme oplossingen te kijken. Met de huidige en veranderende manier van werken moet er rekening worden gehouden met duurzaamheid en het reisgedrag van toekomstige generaties.
The Hague Connected!
Met de gezamenlijke verklaring willen de acht topwerkgevers van Den Haag urgentie geven aan een duurzame bereikbaarheid van de stad. De bedrijven gaan zich individueel en gezamenlijk inzetten om dit thema onder de aandacht te brengen van overheidsinstanties, bedrijven en organisaties. The Hague Connected! wil de gemeente Den Haag helpen om plannen voor de mobiliteitstransitie van de stad te prioriteren en hiervoor fondsen aan te trekken, bijvoorbeeld van het Rijk. Nadat de startverklaring is getekend, zullen de acht grote werkgevers bepalen hoe de komende vier jaar concreet invulling wordt gegeven aan deze verklaring.