Ken jij de cucina italiana al? Dit is een uitstekende manier om er mee kennis te maken door de streekdiners met lokale specialiteiten in drie prachtige regio's van Italië.
Van de wijnheuvels en slow food keuken in Piemonte via het adembenemde Cinque Terre naar het culinaire genot èn cultuur van Toscane.
Vervolg je weg via Parma (een stad om genoeg te smullen) naar de interessante universiteitsstad Padova en tenslotte wegdromen in Venetië in Veneto. Ofwel: van de streek van de barolo- en de asti-wijnen naar die van de chianti. En daarna van de regio van de parmaham en de parmezaan naar die van de risotto en de prosecco.
Je ervaart een dombinatie van het heerlijke eten in Italië en de culturele hoogtepunten en bezienswaardigheden. Kortom, deze reis smaakt naar meer. Buon appetito!
Je verblijft in…
Je logeert tijdens deze rondreis in karaktervolle hotels, te beginnen in Piemonte. Hier verblijf je in een oude villa waar gastronomie belangrijk is. Voor een goed glas wijn hoef je niet ver te gaan en geeft het personeel je graag op het juiste spoor naar de beste wijnhuizen in de omgeving.
Je weg vervolgt zich naar Pescia in Toscane, niet ver van Florence en Pisa, aan de voet van de Appenijnen. Je overnacht in het sfeervolle en klassiek ingerichte hotel, voorzien van de nodige comfort.
Tot slot verblijf je bij een logeeradres tussen Verona en Venetië: een 17e-eeuwse Palladiaanse villa compleet met buitenzwembad en een eigen meer.
Bij elke stop verblijf je in, of op maximaal 25 kilometer afstand van, de genoemde overnachtingsplaats in een van de speciaal geselecteerde hotels. Bij de reisbescheiden ontvang je de naam van het hotel dat voor je geboekt is. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.
Reisduren
Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 10- of 13-daagse variant.
Bij de 10-daagse reis verblijf je steeds drie nachten in respectievelijk de regio's Piemonte, Toscane en Veneto.
Bij de 13-daagse variant verblijf je steeds één nacht langer in de drie hotels.
Bijzondere ervaringen
• een goed begin is het halve werk: proef de truffels van Piemonte
• proef prijswinnende wijnen uit Piemonte, Toscane en Veneto
• de lekkerste balsamico-azijnen? Die proef je in balsamico stad Modena.
• smul van cicchetti (tapas) in een traditionele bacaro (wijnbar)
• Unesco-werelderfgoed sinds 2014: de wijngaarden van Piemonte
• geniet van de afwisselende landschappen en de mooiste cultuursteden van Italië!
Hoogtepunten
Bloemenrivièra
Stop voor een ijsje in het pittoreske Lerici
Delicatessen
Hoeveel smaken van Italië neem jij mee naar huis?
Piemonte
Genieten van 'slow food' en heerlijke wijnen
Prosecco
Proost! Het is tijd voor een glas vol Italiaanse cultuur
Florence
In weinig steden vind je zoveel kunstschatten!
Venetië
Een gondel die geen rib uit je lijf kost? De traghetto!
10-, 13-daagse rondreis Smaken van Italië - Piemonte, Toscane, Veneto
- per regio een streekdiner met lokale gerechten
- topwijnen proeven uit Piemonte, Toscane en Veneto
- een schat van oldtimers die je gaat bezoeken
Jouw reis
Verblijf
Zorgeloos overnachten
Tijdens deze rondreis ben je verzekerd van een verblijf in comfortabele en zorgvuldig geselecteerde accommodaties. We hebben alvast nuttige informatie over jouw vakantieverblijven op een rijtje gezet. De getoonde accommodaties zijn onder voorbehoud. Je overnacht mogelijk in een gelijkwaardig verblijf. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve lijst.
Colleretto Giacosa
Pescia
Villalta di Gazzo Padovana
Reisprogramma
Deze beschrijving is gebaseerd op de 13-daagse variant van deze rondreis. Bij de 10-daagse rondreis verblijf je steeds één nacht korter in alle accommodaties.
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.
Dag 1 - Reisafstand 1225 km
Utrecht - Colleretto Giacosa
Lees meerJe vertrekt met eigen auto naar Colleretto Giacosa, in de streek Piemonte. Deze regio staat bekend om de barolo- en barbaresco-wijnen, Nutella, truffels en de slow food-beweging, de tegenhanger van fast food.
Dag 2 t/m 4
Piemonte
Lees meerCombineer een bezoek aan de barokke hoofdstad Turijn met La Reggia di Venaria. Deze voormalige koninklijke residentie wordt ook wel het ‘Versailles van Italië’ genoemd.
Turijn
De brede boulevards en de barokke paleizen geven Turijn een chic aanzien. Het rechte stratenplan van Turijn wijst op de Romeinse oorsprong van de stad, die in de 13e eeuw in het bezit kwam van de hertogen van Savoye, de latere koningen van het verenigde Italië waar Turijn de hoofdstad van was.
Ontdek de vele kunstschatten die Turijn te bieden heeft, waaronder de collectie moderne kunst in Castello di Rivoli en de kunstcollectie van de Agnelli-dynastie in de voormalige Fiat-fabriek Lingotto. Of wat te denken van de Mole Antonelliana, het prachtige gebouw dat het uitzicht van Turijn domineert.
Proef ook zeker de lokale specialiteit bicerin, een kop koffie met chocolademelk en room. Of wat te denken van een glaasje barolo: de wijn van koningen en de koning van wijnen. Foodies kunnen in Turijn hun hart ophalen.
Bekroon je dag met een bezoek aan La Reggia di Venaria Reale bij het dorpje Venaria, dat een goed beeld geeft van de rijkdommen van de koninklijke Savoia-familie.
Natuurpark van de Po Cuneese (Parco de Po Cuneese)
Pian del Re (op circa 28 kilometer) is de plaats waar de Po ontspringt en ligt aan de voet van Il Re di Pietra, de 'koning der rotsen', de hoogste onder de Alpi Cozie. Dit gebied op 2020 meter boven zeeniveau is tot natuurpark uitgeroepen en nodigt uit tot prachtige wandelingen.
Alba Deze middeleeuwse stad telde oorspronkelijk honderd torens en staat bekend om haar witte truffels (tartufi bianchi) en zijn gastronomie: overal zie je winkeltjes met hammen, wild zwijn en natuurlijk de barolo- en barbaresco-wijnen.
Saluzzo
Ook niet te versmaden: Saluzzo. Dit is een van de belangrijkste centra van antiekhandel in Italië en een van de mooiste stadjes van Piemonte.Dag 5 - Reisafstand 375 km
Colleretto Giacosa - Pescia
Vandaag vertrek je naar 'la bella Toscana', via de kust van Ligurië, Cinque Terre en Toscane. De vijf kleurrijke dorpjes van Cinque Terre zijn Unesco-werelderfgoed. Maak een wandeling van dorp naar dorp en geniet van het schitterende uitzicht over zee.Lees meer
Goed om te weten
Om ongelukken te voorkomen is het in het Nationale Park Cinque Terre niet toegestaan slippers te dragen en goede wandelschoenen worden hier aangeraden.
Dag 6 t/m 8
Toscane
✓ diner: smaken van de regio Toscane*Lees meer
Van Volterra en San Gimignano tot Florence, Pisa en Lucca: ontdek en proef de hoogtepunten van Toscane, bijvoorbeeld bij de ambachtelijke pastamaker Martelli in Lari.
Lari
Dit oude stadje heeft een mooi middeleeuws kasteel en de kleinste pastafabriek van Italië van de familie Martelli. Deze pastamaker produceert vier pastasoorten op vaste dagen in de week. Neem je een kijkje in de fabriek?
Volterra & San Gimignano
Bezoek vooral het Etruskische Volterra, mooi gelegen op een heuvel en omringd door kliffen en groen heuvellandschap. Vanaf Volterra is het dertig kilometer naar de middeleeuwse torens van San Gimignano.
Florence
De Ponte Vecchio, de koninklijke tuinen van Boboli, de kunstwerken van Da Vinci, Michelangelo, Raphael en Caravaggio in het Uffizi-museum en Piazzale Michelangelo met uitzicht over Florence. Veel te zien in Florence!
Pistoia
Tussen Florence en Pistoia ligt Prato, beroemd om de cantuccini, de amandelkoekjes die Italianen graag bij een glas dessertwijn eten. Pistoia is ondanks haar monumentale binnenstad een van de minst bezochte steden van Toscane. Loop over de kleurrijke markt of geniet van het uitzicht over de stad vanaf de à la Brunelleschi’s Duomo.
Pisa en Lucca
De scheve toren van Pisa is mooi te combineren met Lucca, geliefd om de gezellige pleintjes, verborgen tuinen en mooie wandelpaden over de oude stadsmuren.
* inclusief proeven van diverse wijnenDag 9 - Reisafstand 290 km
Pescia - Villalta di Gazzo Padovana
Vandaag gaat de route van Toscane, via Emilia Romagna, naar Villalta di Gazzo Padovana in Veneto.Lees meer
Bologna
Neem bijvoorbeeld de route via Bologna voor een traditionele pasta bolognese. Wist je trouwens dat Bologna door veel Italianen wordt beschouwd als dé culinaire hoofdstad van het land? Maak je deze rondreis in september, dan maak je kans het Festival del Prosciutto in Parma mee te maken, ook een omweg waard.
Dag 10 t/m 12
Veneto
Lees meer✓ diner: smaken van de regio Veneto*
✓ wijnproeverij in de omgeving
Veneto is de streek van risotto's, polenta, bonen, vis en specerijen. Bewonder in Vicenza de palazzi en verken Verona en Venetië.
Vergeet ook de binnenlanden niet!Vicenza
Vicenza prijkt mede dankzij de meesterwerken van Palladio op de Unesco-werelderfgoedlijst. Zijn paleizen vind je op vele plekken in de stad.
Vicenza - Thiene - Marostica - Bassano del Grappa – Padova route (135 km)
Thiene staat bekend om Castello di Thiene. Ingesloten tussen de kastelen ligt Marostica, waar je via de stadsmuur een wandeling van het ene naar het andere kasteel maakt. Bassano del Grappa aan de voet van Monte Grappa is bekend van de sterke drank, inderdaad: grappa.
Padova
Padova staat bekend om zijn byzantijnse basiliek en de fresco's van Giotto. Koop hier een picknick op de Piazza delle Erbe en ga wandelen in de Euganische heuvels.
Verona en Venetië
Bezoek in Verona het balkon van Romeo en Julia, waar zij de liefde voor elkaar verklaarden. Ook niet te missen: Venetië.
Natuurgebied de Euganische heuvels (Colli Euganei)
In dit heuvelachtige - van oorsprong vulkanische - natuurgebied vind je veel wijngaarden.
* exclusief drankjesDag 13 - Reisafstand 1235 km
Villalta di Gazzo Padovana - Utrecht
Lees meerArriverderci! Na het ontbijt keer je weer terug naar Nederland.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over je vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor meer informatie over je bestemming en reisvoorbereiding verwijzen wij je naar het kopje 'Landeninformatie' op deze pagina.
Landeninformatie
Bestemmingsinformatie
Het adres van de accommodatie vind je in de reisbescheiden.