Trouwe-Ledenvoordeel
10-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte - vanaf april 2025
- bezoek aan de wereldberoemde piramides
- inclusief een 4-daagse volpension Nijlcruise
- verblijf aan strand in Hurghada op basis van all inclusive
Jouw reis
In de miljoenenstad Caïro duiken we in het hectische Arabische stadsleven: walk like an Egyptian! We zien de faraonische schatten in het Egyptisch Museum en bezoeken de wereldberoemde piramides van Gizeh.
De nachttrein brengt ons naar Aswan in de Nijlvallei waar de luxe boot ligt, ons verblijf voor vier dagen. Na een uitgebreid bezoek aan Aswan varen we de Nijl af. Op weg naar Luxor gaan we aan land om de fraaie tempels van Kom Ombo en Edfu te bewonderen. Ook brengen we een uitgebreid bezoek aan de cultuurschatten van Luxor, in de oudheid de hoofdstad en het culturele centrum van Egypte.
Dan is het tijd voor ontspanning in het luxe hotel in Hurghada. Zon, zee en strand! Hier kun je rustig alle indrukken van de laatste dagen verwerken. Of misschien toch nog een uitstapje maken naar de woestijn?
Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord. Op de bestemming zorgen wij voor comfortabel vervoer.
Comfortabele en centraal gelegen hotels
We overnachten in comfortabele en gunstig gelegen vier- en vijfsterrenhotels. De accommodaties zijn luxe ingericht en beschikken over goede faciliteiten met een verfrissend zwembad. Ze liggen op prachtige locaties, zo ligt het hotel in Hurghada direct aan het prachtige strand. Ook de Nijlcruiseboot is van alle gemakken voorzien!
Nederlandssprekende reisleiding
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Egypte, ze maken er een onvergetelijke reis van.
Heel veel inclusief
Deze luxe 10-daagse rondreis door Egypte is inclusief een 4-daagse Nijlcruise op basis van volpension. In het comfortabele hotel aan het strand van Hurghada verblijven we zelfs op basis van all inclusive. We gaan op excursie naar vele bezienswaardigheden zoals de piramides, de kunstschatten in het Egyptisch Museum en de Vallei der Koningen. Ook maken we diverse stops tijdens de Nijlcruise om de prachtige tempels aan de oever van de rivier te bewonderen. Vanzelfsprekend zijn de entreegelden tijdens de reis inclusief.
Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar
Verlengen / upgraden
Het is mogelijk om in plaats van de nachttrein, het traject Caïro - Aswan met het vliegtuig af te leggen (inclusief overnachting Aswan en transfers). Je overnacht dan een extra nacht in Aswan.
Boek je liever deze reis met vertrek t/m maart 2025, klik dan hier.
Verblijf
Zorgeloos overnachten
Tijdens deze rondreis ben je verzekerd van een comfortabele overnachtingen in vier- en vijfsterrenhotels, vaak met zwembad. We hebben alvast nuttige informatie over de sfeer, ligging en faciliteiten op een rijtje gezet. De getoonde accommodaties voor deze rondreis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst. Bij deze rondreis is ook een Nijlcruise inbegrepen, waarbij je overnacht in een buitenhut.
Caïro
Caïro
Hurghada
Hurghada
Reisprogramma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke wijzigingen, verlengingen en extra opties worden hier niet weergegeven.
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
Dag 1 - Reisduur 0.5 uur - Reisafstand 50 km
Amsterdam - Caïro
1/3Tijd om op reis te gaan! Vandaag vertrekken we naar Om El Donya, oftewel Egypte, Moeder van de Wereld. Bij aankomst op de luchthaven worden we verwelkomd en naar ons hotel in Caïro gebracht.Lees meer
Caïro
De hoofdstad van Egypte ligt aan de Nijl, in het noorden van Egypte. Ten westen van de Nijl ligt Caïro's zusterstad, Gizeh, met de piramides en de sfinx. De resten van de klassieke Egyptische hoofdstad Memphis liggen ten zuiden van de stad.
Het historische oude hart van Caïro is door Unesco tot werelderfgoed verklaard en telt talrijke prachtige oude gebouwen uit de 7e tot de 20e eeuw. Je vindt hier stadspoorten en moskeeën uit verschillende islamitische stijlperiodes, maar ook een eeuwenoude souk en gebouwen die je doen denken dat je in Parijs bent.
Dag 2
Caïro
1/7✓ excursie naar de piramides, sfinx en Memphis & SakkaraLees meer
Met onze Engelssprekende gids verkennen we vele faraonische meesterwerken in Caïro en de directe omgeving.
De piramides en de sfinx
We bezoeken het bekendste handelsmerk van de oude Egyptenaren: de piramides. De piramide van Cheops is de grootste ooit gebouwd en de enige van de zeven klassieke wereldwonderen die bewaard is gebleven! In de directe omgeving staan negen piramides en natuurlijk de wereldberoemde sfinx.
Memphis
In Memphis, ooit de hoofdstad van het oude Egypte, bekijken we het liggende standbeeld van farao Ramses II. Hij was ruim drieduizend jaar geleden maar liefst 66 jaar de leider van Egypte en heeft heel veel tempels en beeldhouwwerken laten bouwen. Wanneer je twijfelt wie de opdrachtgever van een monument was, dan is het zeer waarschijnlijk Ramses II geweest.
Sakkara
En dan de necropolis van Sakkara. Hier staat de oudste piramide van Egypte: de trappenpiramide van Djoser. Het is het eerste gebouw ter wereld dat helemaal uit steen werd gebouwd, ongeveer 4700 jaar geleden.
Dag 3 - Reisduur 11 uur - Reisafstand 850 km
Caïro - Aswan
1/6✓ het Egyptisch Museum en de Salah El Din-citadelLees meer
Voordat we 's avonds met de nachtrein naar Aswan rijden gaan we overdag op verkenning in Caïro.
Schatten in het Egyptisch Museum
We rijden het drukke verkeer van Caïro weer in en bezoeken het wereldberoemde Egyptisch Museum vol prachtige objecten. De meest indrukwekkende kunstschatten komen uit het graf van farao Toetanchamon, uit de 14e eeuw voor Christus. Het graf werd in 1922 gevonden, het was de eerste vrijwel ongeschonden tombe in de Vallei der Koningen in Luxor. De archeoloog Carter had eerst een gat gemaakt om te zien of er iets achter de deur was. En hij zag, zoals hij het zelf zei: ‘dingen, prachtige dingen!’
Citadel en Bazaar
In de Citadel van Salah El Din, bij ons beter bekend als Saladin, staat de grootste moskee van de stad, de Mohamed Ali Moskee. Vanwege de ligging op een heuvel hebben we hier een geweldig uitzicht. Het lokale leven ervaar je zeker in de levendige Khan El Khalili Bazaar waar je leuke souvenirs vindt.
Per trein naar Aswan
In de namiddag vertrekken we naar het station voor onze nachttrein naar Aswan. Je overnacht in een tweepersoons couchette. Het diner aan boord van de trein is inclusief.
Het kwaliteits- en serviceniveau aan boord is niet wat wij in Nederland gewend zijn. Wie veel waarde hecht aan comfort kan tegen meerprijs optioneel een vlucht reserveren. Je arriveert dan 's avonds in Aswan, waar je overnacht in een hotel.Dag 4
Aswan
1/6✓ 4-daagse Nijlcruise op basis van volpensionLees meer
✓ de Philae tempel, de Aswandam en de onvoltooide obelisk
We maken ons op voor een paar dagen comfortabel cruisen over de Nijl.
Aswan
's Ochtends vroeg arriveren we in Aswan, waar we inchecken aan boord van onze cruiseboot. Aswan is de meest zuidelijke stad van Egypte, gelegen in de Nijlvallei net boven het eerste cataract. Een cataract is een stroomversnelling, veroorzaakt door obstakels in de rivier. Die rotsen leveren vaak prachtige plaatjes op, de Nijl is hier op zijn mooist!
Erfenis van de farao's
Ook hier vinden we het erfgoed van de farao's, zoals de onvoltooide obelisk en de tempels van Philae. Dit prachtige tempelcomplex ligt op een eilandje tussen de twee dammen van Aswan; we varen er met een bootje naartoe.
Aswandam
De twee dammen van Aswan zorgen al sinds 1902 voor een betere watervoorziening in Egypte. De beroemdste is de Aswandam: de bouw van deze dam resulteerde in het ontstaan van het enorme Nassermeer, waarin een aantal belangrijke historische monumenten dreigden te verdrinken. Onder leiding van Unesco zijn verschillende tempels daarom verplaatst.
Dag 5
Aswan - Kom Ombo - Edfu
1/7✓ tempel van Kom Ombo en EdfuLees meer
Langs de Nijl, de levensader van Egypte, liggen verschillende tempels. Tijdens onze mooie tocht over de rivier leggen we aan bij die van Kom Ombo en Edfu.
Tempel van Kom Ombo
We bezoeken Kom Ombo, een tempel gewijd aan twee goden: de valkengod Horus en de krokodillengod Sobek. In de geheel symmetrische dubbeltempel zijn dus twee heiligdommen. Het tempelcomplex is in de loop der jaren zwaar beschadigd door diverse natuurrampen maar is toch zeker een bezoek waard.
Verder noordwaarts passeren we de sluizen van Esna.
Tempel van Edfu
Onze volgende stop is in Edfu. Hier staat de tempel van Horus, één van de grootste en best bewaarde tempels van Egypte. De muren staan vol met inscripties die belangrijke informatie hebben geleverd over taal, mythe en religie in het oude Egypte.
Optioneel kun je in de vroege ochtend op excursie naar de tempels van Abu Simbel. De cruiseboot is afhankelijk van vaarschema’s en getijden. Daarom kan er op voorhand niet met zekerheid gezegd worden of deze excursie uitgevoerd kan worden. Dit hoor je op de plaats van bestemming.
Dag 6
Edfu - Luxor oostzijde
1/7✓ de tempel van Karnak en LuxorLees meer
In de oudheid was Thebe, beter bekend als Luxor, onder verschillende heersers de hoofdstad van Egypte. Vandaag verkennen het oostelijk deel.
Tempel van Karnak
We beginnen met Karnak, misschien wel het allergrootste tempelcomplex ter wereld. Aan dit overweldigende geheel is ruim tweeduizend jaar gebouwd en verbouwd. Ongeveer dertig farao's hebben hier hun sporen nagelaten in de vorm van tempels, obelisken, beelden en inscripties. De belangrijkste god van Karnak was Amon-Ra. Zijn beeld werd eenmaal per jaar naar de tempel van Luxor gebracht, over de bijna drie kilometer lange Avenue der Sfinxen die beide tempels verbindt.
Tempel van Luxor
De tempel van Luxor was lang bedolven onder het zand, met daarop huizen, stallen en duiventorens. Er is zelfs een moskee op gebouwd. De tempel werd tussen 1884 en 1960 langzaam maar zeker uitgegraven en gerestaureerd maar de moskee van Abu Haggag staat er nog.Dag 7 - Reisduur 4 uur - Reisafstand 300 km
Luxor westzijde - Hurghada
1/6✓ Vallei der KoningenLees meer
Na het ontbijt verlaten we de cruiseboot, ons thuis van de afgelopen dagen. We gaan vanmorgen naar de overzijde van de Nijl, naar het rijk der doden.
Vallei der Koningen, de graftempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon
De westelijke oever is het domein van het faraonische dodenrijk. In de beroemde Vallei der Koningen werden vijfhonderd jaar lang alle farao's begraven. Er liggen ongeveer 63 farao's begraven, waaronder Toetanchamon en Ramses II. En nog zeven andere farao's met de naam Ramses. In het gebied vind je ook de modern-ogende graftempel van koningin Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon, de grootste overblijfselen van de dodentempel van Amenhotep III.
We reizen per bus verder, op weg naar ons strandhotel in Hurghada.
In de vroege ochtend kun je een luchtballonvaart over de westelijke Nijloever maken (optioneel). Na de veiligheidsinstructies stijg je rond zonsopgang op en geniet je van het prachtige uitzicht.
Dag 8 t/m 9
Hurghada
1/7We hebben twee vrije dagen in Hurghada. Dit voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een badplaats met volop vertier en excursiemogelijkheden. We verblijven in een goed viersterrenhotel met zwembad op basis van all-inclusive.Lees meer
Snorkelen, duiken of per quad door de woestijn (optioneel)
Tijd om te genieten aan zee! De onderwaterwereld van de Rode Zee is ongekend kleurrijk en niet te koud dus ideaal om in te gaan snorkelen of duiken. Voor landrotten is met een quad door de woestijn rijden ook erg leuk. Tijd om te genieten!
El-Dahar
Heb je nog niet genoeg van het traditionele leven van de Egyptenaren? Neem dan een kijkje in El-Dahar, het oudste deel van Hurghada. Dit is de plek waar de lokale bevolking woont. Bij het El-Dahar plein vind je de groentemarkt en de souk, een gezellige bedrijvigheid vol marktkraampjes met allerlei koopwaar. Een blikvanger is de spierwitte koptische kathedraal van Sint Shenouda.Dag 10
Hurghada - Caïro - Amsterdam
1/5Lees meerMet een binnenlandse vlucht vliegen we vanaf de luchthaven van Hurghada naar Caïro om vervolgens verder te vliegen naar Amsterdam.
Vluchten
Hieronder vind je informatie over de luchtvaartmaatschappij. De eventueel weergegeven vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Voeg tijdens het boeken extra opties toe
Tijdens het boeken van jouw reis zie je of het mogelijk is om extra's toe te voegen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid tijdens jouw reis.
Business Class
Economy Class
Over Egyptair
Op langere vluchten is er inflight entertainment beschikbaar. Ook kan je tegen betaling gebruik maken van wifi aan boord.
De maaltijden en dranken zijn inbegrepen. Er worden op de vlucht geen alcoholische dranken geschonken.
Excursies
Wil je nog meer genieten? Dat kan!
Je kunt je reis nog completer maken door te kiezen voor de onderstaande extra optie(s). Afhankelijk van het soort rondreis zijn de optionele excursies en/of excursiepakketten tijdens het boeken of ter plaatse vast te leggen.
Cairo
Aswan
Abu Simbel
Luxor
Hurghada
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over je vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor meer informatie over je bestemming en reisvoorbereiding verwijzen wij je naar het kopje 'Landeninformatie' op deze pagina.
Landeninformatie
Bestemmingsinformatie
ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- (1 per boeking, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Blauw)
De ANWB-cadeaukaart ontvang je automatisch per e-mail nadat de volledige betaling van de reis is voldaan. Je kunt deze kaart inwisselen bij alle ANWB-winkels, in de webwinkel en bij diverse uitjes met trouwe-ledenvoordeel bij ANWB Eropuit.
Entreegelden bezienswaardigheden t.w.v. 65 euro per persoon (1 per persoon, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Brons)
Bezoek iconische locaties en geniet van toegang tot diverse bezienswaardigheden. Deze prijs omvat de entreegelden voor alle must-see bezienswaardigheden tijdens je reis.
Typisch Egyptisch souveni (1x per persoon, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Zilver)
Neem een stukje Egypte mee naar huis met een traditioneel souvenir. Dit aandenken is een symbool van je avonturen in dit fascinerende land. Je krijgt je souvenir tijdens de reis.
Lunch in Caïro (1 per persoon, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud)
Geniet van een smakelijke lunch in het hart van Caïro, met een scala aan authentieke Egyptische gerechten zoals falafel, koshari, en verse salades. Deze maaltijd biedt een kennismaking met de lokale keuken.
Fietstocht in Luxor (1 per persoon, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina)
Ontdek Luxor op een unieke manier met een begeleide fietstocht langs de tempels en monumenten. Verken de stad op een ontspannen tempo en bewonder de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.
De getoonde hotels onder de tab Verblijf voor deze reis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief.
De meest gangbare koffers/tassen met een rechthoekige vorm en minstens 1 vlakke ondergrond worden geaccepteerd. Koffers of tassen met ronde of onregelmatige vorm en lange riemen die uitsteken worden niet geaccepteerd.
Specifieke bagage-informatie
Indien voor jouw reis specifieke bagage-informatie van toepassing is, dan zullen wij je middels de reisbescheiden informeren.
De lunch is de hoofdmaaltijd in Egypte, al zullen de meeste hotels de hoofdmaaltijd ’s avonds serveren. De gebruikelijke lunch valt tussen 2 en 5 uur ’s middags. De Egyptenaren zelf eten thuis traditioneel laat op de avond, meestal niet voor 22.00 uur, en vaak bestaat deze maaltijd uit restanten van de zware lunch.
Over het algemeen zal je voornamelijk Europees eten geserveerd krijgen, maar probeer ook eens iets van de Egyptische keuken. Een goed begin is molokhia, een hartige soep van in bouillon getrokken groente met knoflook, peper, koriander en rijst. Een ander lievelingskostje van de Egyptenaren is duif. Deze worden geroosterd en opgevuld met rijst en zijn absoluut heerlijk, alhoewel er wel weinig vlees aanzit. Als dessert is de Umm Ali een echte aanrader. Dit is een pudding van rijst, melk, krenten en kokosnoten.
De prijzen van de maaltijden in Egypte liggen gemiddeld iets lager dan in Nederland, afhankelijk van de luxe en de hoeveelheid.
Houd voor lunch rekening met circa € 10,- per persoon en voor een diner circa € 15,- tot € 20,- per persoon.
Frisdranken zijn in Egypte erg in trek, aangezien je volgens de islam in principe geen alcohol mag drinken. Vruchtensappen en limonades zijn daarom bijna overal verkrijgbaar. Bier en frisdrank zijn in Egypte te verkrijgen vanaf circa € 1,50.
Een Egyptische specialiteit is karkadeh, een dieprood gekleurd aftreksel van hibuscusbloemen, dat je zowel warm als koud kunt drinken. Koud is vaak lekkerder!
Aan de gewone koffie zit weinig smaak - het is meestal instant - en daarom wordt over het algemeen door de buitenlanders de bekende Turkse koffie gedronken. Te sterk? Even wat heet water vragen.
Bij de thee krijg je vaak een paar takjes mint geserveerd en het is de bedoeling dat je deze door je glas roert. Volgens de Egyptenaren bevordert het de spijsvertering en geeft het extra energie.
Wanneer je foto’s wilt maken van de lokale bevolking wees dan discreet. Je bent zeker niet de eerste en enige toerist die in Egypte rondloopt en sommige mensen zijn het zat om gefotografeerd te worden. Vraag altijd eerst beleefd of je een foto mag maken en betaal eventueel een kleine vergoeding (niet meer dan 1 a 2 EGP).
In vrijwel geen enkel Egyptisch museum of graftombe mag gefotografeerd worden. Houd goed in gedachten dat dit niet ingesteld is om je te verplichten in het aanwezige winkeltje peperdure foto’s te kopen, maar eerder om beschadiging van de bezienswaardigheid te voorkomen en te beperken. Fotografeer daarom niet. Je loopt dan ook niet het risico dat de bewaker je memorystick met andere waardevolle kiekjes in beslag neemt. Vaak wordt bij de ingang trouwens al gevraagd om je fototoestel in te leveren. Hiervoor zijn bijv. in het Egyptisch Museum in Cairo, maar soms ook bij andere plaatsen, speciale, afsluitbare, kluisjes waarin je je kostbaarheden kunt wegbergen.
Algemene informatie digitale fotografie:
Er valt zoveel te fotograferen dat je voldoende MB’s van huis uit mee moet nemen. Voor een reis door Egypte is 256 MB zeker NIET genoeg, bovendien is daar heel veel namaak op de markt.
Goedkope, niet van echt te onderscheiden, memorysticks, die het even doen en het dan gewoon opgeven. Je bent je foto’s gewoon kwijt. Is de nood toch aan de man: koop die sticks dan zeker niet zomaar even op straat, maar in een echte (ja, soms duurdere) fotowinkel.
De prijzen van diverse type memorysticks zijn de afgelopen jaren (hier in Nederland) zeer sterk gedaald en voor ongeveer €20,- koop je, afhankelijk van het systeem, al een memorystick van 1 of 2 GIG. Prijzen die bijv. in Azië op veel plaatsen niet haalbaar zijn vanwege een luxebelasting, die op dit soort dingen geheven wordt. Op zo’n stick zet je, afhankelijk van je camera-instellingen, zonder problemen vele honderden foto’s. Advies: voldoende MB van huis uit meenemen!
Je gaat in een relatief korte periode veel zien en ondernemen en doet veel indrukken op. Afhankelijk van het type reis is het verder mogelijk dat je in verschillende type accommodaties verblijft en te maken krijgt met een lange vlucht en tijdsverschil. Dit zijn allemaal factoren waarbij vermoeidheid een rol gaat spelen.
In de programmabeschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en - indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.
Onze (groeps)rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Heb je een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit of heb je speciale aandoeningen? Neem dan contact met ons op via 088 269 0 269. Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.
Goed om te weten
Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen met name voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.
Mocht je speciale aandoeningen hebben, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Volgens de ANVR Reisvoorwaarden artikel 3.2, ben je verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg zal dan worden bepaald of de reis van je keuze geschikt voor je is. Belangrijk om te weten is indien je het nalaat ons hiervan op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname als je conditie kan leiden tot mogelijk ongemak, gevaar of risico’s voor jezelf dan wel andere reizigers en/of bezittingen. Helaas vindt er bij uitsluiting geen restitutie van de reissom plaats. Eventuele meerkosten die ten gevolge hiervan, ter plaatse kunnen ontstaan zijn voor eigen rekening.
Indien je een driepersoonskamer reserveert, heeft de derde persoon tijdens de nachttrein een plaats in een tweepersoonscoupé, die wordt gedeeld met een persoon van hetzelfde geslacht. Indien gewenst kan er tegen een toeslag een éénpersoonscoupé aangevraagd worden.
In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen. Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel werkt mogelijk niet altijd mee wanneer je een eigen kopie overhandigt of gebruik maakt van een fraudegevoelige paspoorthoes.
Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. ANWB aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat.
Bekijk hier actuele informatie over benodigde reisdocumenten in Egypte.
Voor reizen naar Egypte is een visum verplicht. Bij aankomst in Caïro assisteert onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven bij het verkrijgen van het visum. Het visum kost 25 USD en dit mag ook in euro’s worden betaald.
Wie bij aankomst niet in de rij wil staan om op het visum te wachten, kan voor vertrek een e-visum aanvragen via visa2egypt.gov.eg. Het e-visum moet dan minimaal zeven dagen voor vertrek aangevraagd worden en is drie maanden geldig vanaf het moment van afgifte.
Een visum aanvragen voor jouw rondreis met ANWB Reizen?
Wil je via ANWB Reizen een visum aanvragen? Dat is tegen betaling mogelijk. Geef dit aan tijdens het boeken. Voor het aanvragen van je visum werken we samen met CIBT Visumdienst. Wij starten de visumaanvraag vanaf 5 weken voor vertrek en sturen je een e-mail met uitleg welke gegevens je zelf moet aanleveren. Zodra je de aanvraag in een online-omgeving hebt gedaan, start CIBT Visumdienst met het verwerken van de aanvraag.
Tijdens de ramadan kunnen onze reizen gewoon uitgevoerd worden, ook de openingstijden van bezienswaardigheden zullen normaal gehandhaafd worden. Wel dien je rekening te houden met de gesteldheid van de bevolking. Het gebruik van alcohol en voedsel in het openbaar zal beperkt mogelijk zijn. De meeste hotels zullen gedurende de dag wel de restaurants open houden.
Ook Eid-al-Adha (het Offerfeest) is een belangrijke feestdag.
Op de feestdagen is het vaak extra druk in het verkeer. Winkels, restaurants en bezienswaardigheden passen mogelijk hun openingstijden aan.
Je vindt hier een kalender met data wanneer de ramadan en alle feestdagen in Egypte plaatsvinden.
Wij verzorgen graag je reis- en/of annuleringsverzekering. Je kunt bij boeking opgeven of je dit via de ANWB wenst te regelen.
Populaire producten zijn: schilderijen gemaakt op papyrus, sieraden van goud en zilver, glaswaar, potten, kleden en tapijten, manden, kruiden, antiquiteiten en houten voorwerpen.
Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.
Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over prikken, pillen en eventuele vaccinaties die op je reis noodzakelijk zijn. Je kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: je krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's.
Bekijk hier actuele informatie over vaccinaties en gezondheid in Egypte.
Let op: de aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.
Bussen worden verreweg het meest gebruikt in Egypte. Het lijnennet is heel fijnmazig, maar de meeste bussen zijn overvol en door de vele opstoppingen in de stad allesbehalve snel. Bovendien is ook de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Voor diegenen, die veel van het land willen zien en zich op eigen gelegenheid willen mengen met de lokale bevolking is het echter een ideale manier van transport en bovendien goedkoop.
Ook rijden er meer dan genoeg taxi's rond. De meeste hebben wel een meter maar zullen hem, onder het mom ‘defect’, niet altijd laten lopen. Spreek daarom altijd van tevoren duidelijk een prijs af en betaal pas bij aankomst! Over het algemeen geldt dat taxi’s op straat aangehouden kunnen worden, maar er bestaan ook speciale taxistandplaatsen bij de grotere hotels, toeristische bezienswaardigheden en de luchthavens. Taxichauffeurs zijn gewend om een fooi te krijgen, dus zorg ervoor dat je voldoende kleingeld bij de hand hebt.
TIP: Neem altijd een kaartje mee van het hotel waarop de adresgegevens in het Arabisch staan vermeld!
Een ander geliefd transportmiddel is de trein. Ze zijn niet duur, vertrekken op tijd en hebben goede verbindingen. Er rijden treinen in beide richtingen tussen Cairo en Alexandrië en tussen Caïro en Minia, Assioet, Luxor en Aswan. Dit zijn goede, comfortabele exprestreinen met airconditioning, slaapwagons en restauratiewagons. Deze moet je ongeveer 7 dagen van tevoren reserveren. Uiteraard rijden er ook gewone treinen. Deze zijn spotgoedkoop, maar vaak overvol, smerig, langzaam en zeer oncomfortabel. Ook hier geldt echter weer dat het wel een belevenis is voor diegenen die de lokale bevolking echt beter willen leren kennen.