11-daagse privérondreis Ultimate Safari Tanzania & Zanzibar
- vier nationale parken inclusief Serengeti
- perfecte combinatie van safari en strand (verlenging mogelijk)
- safari op basis van volpension, strandverblijf op basis van halfpension
Jouw reis
Na een nachtje in Arusha reis je per comfortabele 4WD landcruiser naar Tatangire National Park waar je je eerste gamedrive maakt. Als je wilt kun je er ook een nature walk maken met de ranger.
Je reist door naar Laka Manyara, een relatief klein park maar ook hier is veel wild te spotten, het is het leefgebied van grote populaties giraffen, olifanten en buffels.
Een hoogtepunt is Serengeti National Park. Dit wildreservaat behoort tot één van de mooiste ter wereld met een grote hoeveelheid aan roofdieren, enorme troepen leeuwen, hyena's en jakhalzen.
Het laatste park dat je bezoekt tijdens de reis is de Ngorongoro krater. Deze krater is het leefgebied van zwarte neushoorns, buffels, olifanten, leeuwen, hyena's en vele antilopen.
Via de luchthaven van Arusha reis je vervolgens door naar Zanzibar om er heerlijk te genieten aan het strand.
Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord.
Verblijf in comfortabele hotels en sfeervolle stenen- en tented lodges
Je overnacht in prachtig gelegen en comfortabele hotels en stenen en tented lodges, veelal in de buurt van of in de wildparken. Tijdens de safari verblijf je op basis van volpension. Op Zanzibar overnacht je in een heerlijk hotel direct aan het prachtige strand op basis van halfpension.
Rondreis per safari minibus met Engelssprekende chauffeur/ranger
In alle nationale parken maak je gamedrives, deze worden begeleid door een ervaren Engelssprekende chauffeur/ranger die tijdens het gehele safarigedeelte van het programma met je meereist. De comfortabele 4WD landcruisers zijn speciaal gemaakt voor gamedrives waardoor je zowel zittend als staand de mooiste foto’s kunt maken, het dak kan helemaal open.
Veel inclusief
Wij streven ernaar je steeds meer waar voor je geld te bieden! De entreegelden van de parken en alle maaltijden tijdens de safari zijn al inbegrepen in de reissom. Op Zanzibar verblijf je op basis van halfpension. Zo kom je tijdens de reis voor minder onverwachte kosten te staan. Daarnaast zijn ook alle gamedrives inbegrepen in de reissom, deze worden begeleid door een ervaren Engelssprekende chauffeur/ranger.
Verlengen
De reis is tijdens het boeken eenvoudig te verlengen vanaf dag 10, aan het strand op Zanzibar.
Visum: vereist voor deze reis
Zelf aanvragen of via ANWB Ledenreizen
Meer uitleg hierover (met informatie of dit kort voor vertrek nog mogelijk is) vind je het kopje Praktische informatie - Paspoort en visum.
Verblijf
Zorgeloos overnachten
Tijdens deze reis ben je verzekerd van een verblijf in comfortabele en zorgvuldig geselecteerde accommodaties. De getoonde accommodaties zijn onder voorbehoud. Je overnacht mogelijk in een gelijkwaardig verblijf. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve lijst.
Zanzibar
Arusha
Tarangire
Lake Manyara
Serengeti National Park
Ngorongoro
Reisprogramma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke wijzigingen, verlengingen en extra opties worden hier niet weergegeven.
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
Dag 1 - Reisduur 1 uur - Reisafstand 15 km
Amsterdam – Kilimanjaro
Lees meer✓ rechtstreekse vlucht met KLM
Je vliegt naar Kilimanjaro waar je wordt ontvangen op de luchthaven. Vervolgens word je naar je hotel gebracht.Dag 2 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 140 km
Arusha - Tarangire
✓ eerste gamedriveLees meer
Je laat Arusha achter je en rijdt naar het schitterende Tarangire National Park.
Tarangire National Park
Tijdens het droge seizoen trekken vele diersoorten naar dit gebied om vers en verkoelend water te vinden. Met name leeuwen en luipaarden maar ook andere jagers maken hier gebruik van en liggen al luierend in een boom te gluren naar hun prooi.
Je rijdt het park binnen en je privéchauffeur/ranger klapt het dak op, zodat je een prachtig zicht hebt op de dieren die je onderweg tegenkomt. Je maakt een uitgebreide gamedrive in het park, waarbij je leeuwen, olifanten, luipaarden en buffels kunt tegenkomen. In de loop van de middag zoekt je gids een mooie locatie uit voor een picknicklunch.
Aan het einde van de middag check je in bij je sfeervolle lodge.Dag 3 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 90 km
Tarangire - Lake Manyara
Voor het ontbijt heb je de mogelijkheid om een wandeling te maken samen met je ranger en een Masai gids in de nabij gelegen overgang tussen Tarangire NP en Lake Manyara NP(optioneel). Na het ontbijt vertrek je naar Lake Manyara.Lees meer
Lake Manyara National Park
Na aankomst maak je een gamedrive door het park. Vergeleken met andere parken is het een relatief klein park, maar ook zeker de moeite waard! Het grootste deel van het park wordt in beslag genomen door het meer, Lake Manyara, dat prachtig ligt aan de voet van het Riftvallei gebergte.
Het park is het leefgebied van grote populaties giraffen, olifanten en buffels. Bovendien is er ook kans om een luipaard of leeuw te zien. Uiteraard geniet je ook van verscheidene kleinere diersoorten met prachtige kleuren. Daarnaast herbergt Lake Manyara National Park ruim vierhonderd vogelsoorten.Dag 4 - Reisduur 4.5 uur - Reisafstand 200 km
Lake Manyara - Serengeti
Na een mooie rit kom je aan in de Serengeti, onderweg zoekt je gids een mooie locatie uit voor een picknicklunch. Het nationaal park grenst aan het zuidelijke deel van het Masai Mara National Park in Kenia.Lees meer
Serengeti National Park
De Serengeti is hét gebied waar natuurfilms worden gemaakt. Na aankomst maak je een gamedrive door het park. Het zeer uitgestrekte gebied bestaat uit savannes met granieten rotsformaties en door de hoogte heerst er een aangename droge warmte. Dit wildreservaat behoort tot één van de mooiste ter wereld met een grote hoeveelheid aan roofdieren, enorme troepen leeuwen, hyena's en jakhalzen.
In de Serengeti leven ook veel Masai. Zij dragen vooral rode kleding om leeuwen op afstand te houden.
In de avond geniet je van een diner onder de sterren met de geluiden van de Afrikaanse wildernis op de achtergrond, een bijzondere ervaring!Dag 5
Serengeti
Vandaag maak je prachtige gamedrives door het park, op zoek naar de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn). Alle dieren waarvoor je naar Afrika gaat, kun je in de Serengeti zien.Lees meer
Wildlife
De leeuwenpopulatie is omvangrijk in Serengeti en bestaat uit grote families. De kans is groot dat je dit machtige dier vandaag zult zien. Daarnaast is er kans op grote kuddes wildebeesten en zebra’s of een mooie groep giraffes die zich gracieus over de savanne bewegen.
De gids laat je ook kennismaken met alle ‘kleine’ aspecten van de Afrikaanse savanne, zoals verschillende uitwerpselen en planten.
In de avond geniet je van een diner bij kaarslicht.Dag 6 - Reisduur 3.5 uur - Reisafstand 245 km
Serengeti - Ngorongoro krater - Karatu
De route voert verder via de Olduvai kloof, waar beenderen van de oudste mens ter aarde zijn gevonden, naar de Ngorongoro Conservation Area. Absoluut hoogtepunt deze reis is de kraterrand van de Ngorongoro vulkaan.Lees meer
De Ngorongoro krater
Miljoenen jaren geleden kwam de vulkaan tot een enorme uitbarsting waardoor een zeer vruchtbare en gigantische kraterbodem ontstond met permanent water en begroeiing, kortom een paradijs voor dieren.
Dat uitgerekend een krater van een uitgedoofde vulkaan één van de beste plekken is om in Afrika de grootste populaties wild te spotten, is op zijn minst bijzonder. De vruchtbare grond van de Ngorongoro krater is de voedingsbodem voor een veelzijdige groene oase. Alsof de Ark van Noach hier gestrand is, zo ongelooflijk rijk en divers aan leven. Eigenlijk ontbreken alleen langnekken; giraffes kunnen de krater niet afdalen.
Bij binnenkomst van de krater daal je liefst zevenhonderd meter af naar de bodem van de Ngorongoro krater, het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld. De krater heeft een diameter van twintig kilometer en dankt zijn naam aan de kleurrijke Masai-veehouders die het gebied bewonen.
Dit is het leefgebied van zwarte neushoorns, buffels, olifanten, leeuwen, hyena's en vele antilopen. Vanwege de beschutting die de krater het wild biedt, tref je hier zelfs enkele van de grootste leeuwen van Afrika! Rond het sodameer Lake Magadi spotten vogelliefhebbers honderden kleurrijke vogelsoorten.Dag 7 - Reisduur 5 uur - Reisafstand 200 km
Karatu - Arusha - Zanzibar
Lees meer✓ zalig Zanzibar
Je laat de krater met haar adembenemende vergezichten achter je en rijdt terug naar Arusha voor de lunch. Vervolgens vlieg je naar het bijzondere eiland Zanzibar.
Bij aankomst op de luchthaven word je vriendelijk verwelkomd door de chauffeur die je in circa een uur naar je comfortabele strandhotel brengt, gelegen aan de noordoostkust van het eiland waar je drie nachten verblijft.Dag 8 t/m 9
Zanzibar
Lees meer✓ hagelwitte stranden en helderblauw zeewater
Twee heerlijke dagen op het magische Zanzibar. De stranden zijn van wit fijn zand en de palmbomen zorgen voor verkoelende schaduw.
De Indische Oceaan is prachtig met zijn vele tinten blauw. Maar Zanzibar heeft veel meer te bieden. Het eiland is ook beroemd om zijn specerijen, zoals vanille, nootmuskaat en peper, hiervoor kun je een kruidenboerderij bezoeken. Het binnenland is tropisch en heeft nog een natuurlijk regenwoud, hier leven de zeldzame Rode Colobus apen. Of maak per boot een leuke excursie, waarbij je drie eilanden bezoekt (allen optioneel). Je verblijft hier op basis van halfpension.Dag 10
Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam
Lees meer✓ rechtstreekse vlucht met KLM
Aan het eind van de middag word je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht, voor je vlucht naar Dar es Salaam die slechts twintig minuten duurt.
In Dar es Salaam stap je over op de avondvlucht met KLM naar Amsterdam.Dag 11
Aankomst Amsterdam
Lees meerAankomst in Nederland. Einde van een geweldige reis!
Vluchten
Hieronder vind je informatie over de luchtvaartmaatschappij. De eventueel weergegeven vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Voorbeeldreisschema
Voeg tijdens het boeken extra opties toe
Tijdens het boeken van jouw reis zie je of het mogelijk is om extra's toe te voegen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid tijdens jouw reis.
Economy Class
- Standaard beenruimte
- Verstelbare rugleuning
- Inclusief maaltijden en snacks
Economy Comfort
- Extra beenruimte
- Extra verstelbare rugleuning
- Inclusief maaltijden en snacks
Business Class
- Altijd aan het raam of aan het gangpad
- Full-flat Stoel
- Inclusief maaltijden en snacks
Over KLM
Aan boord geniet je van de beste persoonlijke service. Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen en je kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. Hiermee heb je onder meer beschikking over de nieuwste films, tv-series en muziek.
En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwste schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor jou en je medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.
Kortom, je vakantie begint al een boord!
Goed om te weten
Kies voor de optie ‘Log in met boekingsgegevens' en vul je KLM boekingscode en je achternaam in (gebruik je eigen naam (meisjesnaam) en vul je naam in zonder spaties, ook bij een achternaam met tussenvoegsels).
De kosten voor de stoelreservering variëren per vlucht en zijn te zien wanneer je de stoelreservering maakt.
Bij een individuele rondreis of groepsreis ontvang je vanaf 62 dagen voor vertrek een e-mail met je KLM-boekingscode (PNR-nummer) waarmee je een stoel kunt reserveren.
Wil je liever tijdens het online inchecken gratis een stoel uitkiezen? Houd er dan rekening mee dat de keuze beperkt is en je mogelijk niet naast elkaar kunt zitten.
Let op: ook als je stoelen hebt gereserveerd, dien je nog wel (online) in te checken! Je dient het online incheckproces te allen tijde volledig af te ronden.
Kleine letters: KLM behoudt zich te allen tijde het recht voor de stoelreservering ongedaan te maken.
Je gebruikt hiervoor je boekingscode (PNR-nummer) en je achternaam. De digitale instapkaart kun je opslaan op je mobiele telefoon of printen (deze printmogelijkheid wordt ook geboden op de luchthaven bij de selfservice kiosk of de incheckbalie).
Indien het via de website niet mogelijk is om online in te checken, neem dan telefonisch contact op met KLM op telefoonnummer 020-4747747 (24 uur per dag bereikbaar).
Ben je online ingecheckt? Wanneer je alleen het handbagage reist, kun je meteen via de bagagecontrole naar de gate gaan. Heb je ruimbagage? Deze geef je af bij de check-in balie op de luchthaven.
Na boeking kun je ook de KLM App downloaden.
We adviseren om op tijd aanwezig te zijn en rekening te houden met wachtrijen. De incheckbalies sluiten 60 minuten voor vertrek bij intercontinentale vluchten of 40 minuten voor vertrek bij Europese vluchten.
De snelste manier om in te checken op de luchthaven is door een selfservice kiosk te gebruiken (indien beschikbaar). Je vindt ze in de buurt van de incheckbalies. Hier kun je vanaf 30 uur voor vertrek inchecken - of 24 uur voor vertrek voor vluchten van of naar de Verenigde Staten.
Na boeking nemen wij vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Ook is het mogelijk met je boekingscode (PNR-nummer) rechtstreeks op de website van KLM een upgrade te boeken.
Lees hier meer over de verschillen tussen de verschillende boekingsklasses.
Bovendien kun je altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats.
Op de korte vluchten binnen Europa wordt een drankje en een snack gereserveerd. Op de langere vluchten binnen Europa krijg je ook een verse sandwich voorgeschoteld. KLM varieert het aanbod regelmatig. Alle opties zijn vegetarisch.
Dit geldt voor een aantal intercontinentale economy class vluchten met vertrek vanaf Schiphol. Je hebt de keuze uit diverse menu’s.
Over Precision Air
Tijdens de vlucht kun je buiten een prima service genieten van een drankje en een kleine snack.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over je vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor meer informatie over je bestemming en reisvoorbereiding verwijzen wij je naar het kopje 'Landeninformatie' op deze pagina.
Landeninformatie
Bestemmingsinformatie
De Tanzaniaanse keuken bestaat traditioneel uit zware maaltijden met bonen en een dikke saus met vlees. Dit vult de maag snel en is heel goedkoop, wat door veel Tanzanianen als groot voordeel wordt gezien. Wat veel gegeten wordt is nyama choma, gegrild geitenvlees. De voornaamste bestanddelen van de maaltijd zijn aardappelen, rijst of ugali, een soort havermout. Irio is een mengsel van erwten, aardappelen en mais; zéér vullend. Ugali en Irio worden voornamelijk gegeten met gestoofd vlees. Visgerechten in Tanzania zijn prima, vooral garnalen, tilapia en forel zijn hier erg goed, vooral aan de kust. Kortom: de traditionele Tanzaniaanse keuken is niet bepaald exquise te noemen en is bovendien niet op vegetariërs ingesteld.
Tijdens onze groeps- en individuele reizen eet je in de lodges tijdens je safari. Meestal zal dit zijn in de vorm van een buffet of keuzemenu, voorzien van diverse internationale gerechten en met een geringe lokale invloed. De kwaliteit van het eten is bijzonder goed. Het ontbijt is vooral Engels, met eieren, worstjes, vleeswaren, brood en veel vers fruit. Lunch en diner zijn heel uitgebreid. Je vindt op de buffetten soepen, salades, véél vlees, vis, groente, pasta, rijst of aardappelen. Desserts zijn zoet en machtig, maar je kan ook voor fruit kiezen.
Het leidingwater in Tanzania is niet veilig om te drinken. Kook, filter of desinfecteer het leidingwater voor gebruik of koop flessenwater.
Je gaat in een relatief korte periode veel zien en ondernemen en doet veel indrukken op. Afhankelijk van het type reis is het verder mogelijk dat je in verschillende type accommodaties verblijft en te maken krijgt met een lange vlucht en tijdsverschil. Dit zijn allemaal factoren waarbij vermoeidheid een rol gaat spelen.
In de programmabeschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en - indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.
Onze (groeps)rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Heb je een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit of heb je speciale aandoeningen? Neem dan contact met ons op via 088 269 0 269. Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.
Goed om te weten
Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen met name voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.
Mocht je speciale aandoeningen hebben, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Volgens de ANVR Reisvoorwaarden artikel 3.2, ben je verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg zal dan worden bepaald of de reis van je keuze geschikt voor je is. Belangrijk om te weten is indien je het nalaat ons hiervan op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname als je conditie kan leiden tot mogelijk ongemak, gevaar of risico’s voor jezelf dan wel andere reizigers en/of bezittingen. Helaas vindt er bij uitsluiting geen restitutie van de reissom plaats. Eventuele meerkosten die ten gevolge hiervan, ter plaatse kunnen ontstaan zijn voor eigen rekening.
In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen. Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel werkt mogelijk niet altijd mee wanneer je een eigen kopie overhandigt of gebruik maakt van een fraudegevoelige paspoorthoes.
Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. ANWB aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat.
Bekijk hier actuele informatie over benodigde reisdocumenten in Tanzania.
Een visum aanvragen voor jouw rondreis met ANWB Reizen?
Wil je via ANWB Reizen een visum aanvragen? Dat is tegen betaling mogelijk. Geef dit aan tijdens het boeken. Voor het aanvragen van je visum werken we samen met CIBT Visumdienst. Wij starten de visumaanvraag vanaf 6 weken voor vertrek en sturen je een e-mail met uitleg welke gegevens je zelf moet aanleveren. Zodra je de aanvraag in een online-omgeving hebt gedaan, start CIBT Visumdienst met het verwerken van de aanvraag.
De overheid van Tanzania werkt met een digitaal visumsysteem. Een e-Visum is een elektronische toestemming die door de autoriteiten wordt afgegeven. Deze toestemming vervangt het visum, er wordt geen visum of label in het paspoort meer geplaatst.
Zo’n visumaanvraag via ANWB Reizen is kort voor vertrek niet mogelijk aangezien CIBT Visumdienst minimaal 10 werkdagen verwerkingstijd aanhoudt.
Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs zeker op de website van de Douane, want je mag niet alles zomaar meer invoeren.
Bekijk hier actuele informatie over vaccinaties en gezondheid in Tanzania.
Let op: de aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke.
Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in Tanzania en met name in grote steden goed op te letten op jouw bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet je extra op je spullen passen.
Je paspoort, geld en cheques kan je het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat jouw kamersleutels achter bij de hotelreceptie als je het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt kan je het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder je kleding bewaren.
Maak voor vertrek altijd kopieën van jouw waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. Waardevolle sieraden kan je het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raak je deze kwijt dan heb je in ieder geval geen probleem.