24-daagse privérondreis Klassiek Zuid-Afrika met huurauto
- bewonder de hoogtepunten tussen Johannesburg en Kaapstad
- ontspannen strandverblijf aan de Wild Coast
- verblijf in comfortabele guesthouses en lodges
Jouw reis
Natuur: 5/5 Strand: 4/5 Cultuur: 1/5 Reisintensiteit: 3/5
Rondreis
Bezoek de absolute hoogtepunten van Zuid-Afrika, het land dat bekend staat als de Wereld in één Land!
De reis start in Johannesburg, waarna je snel de bewoonde wereld verlaat en de Afrikaanse bush induikt. Via de prachtige Panoramaroute en het Krugerpark rijd je naar Swaziland.
Vanuit St. Lucia kun je het wildreservaat Hluhluwe-iMfolozi bezoeken en een boottocht maken door de lagune van het gelijknamige meer.
De flanken van de Drakensbergen nodigen uit voor fantastische wandeltochten, paardrijden of een uitstap over de kronkelende Sani Pass naar buurland Lesotho.
Voordat je in het Addo Elephant National Park nogmaals op zoek gaat naar de Big Five, geniet je aan de Wildcoast van de meest ongerepte stranden van Zuid-Afrika.
Je hebt volop de tijd om te genieten van de Tuinroute met haar talloze activiteiten en indrukwekkende kustlijn voordat je via Oudtshoorn en Stellenbosch in Kaapstad aankomt. De apotheose van deze onovertroffen rondreis!
Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen
Op de heen- en terugreis vlieg je rechtstreeks met KLM, zo begint jouw vakantie al aan boord.
Comfortabele en centraal gelegen hotels, guesthouses en lodges
Tijdens de reis verblijf je in zeer comfortabele accommodaties op basis van logies en ontbijt. De meeste hotels beschikken tevens over een zwembad waaraan je heerlijk kunt ontspannen. In Oudtshoorn verblijf je bijvoorbeeld in het hart van de Kleine Karoo in een sfeervol guesthouse. Je kunt hier genieten van een mooi uitzicht over de bergen een verfrissende duik in het zwembad nemen of een bezoek brengen aan de eigen struisvogelboerderij.
Rondreis inclusief huurauto
Je rijdt met je eigen reisgezelschap in de huurauto die aansluit op jouw wensen. Het grote voordeel van het hebben van eigen vervoer is dat je zelf kunt bepalen wanneer je vertrekt en waar je onderweg stopt. Wil je ergens een foto van maken? Of een heerlijke Zuid-Afrikaanse lekkernij proeven? Met jouw eigen auto kun je stoppen waar je wilt en zo het eigen reistempo bepalen. Om het je nog aangenamer te maken, krijg je van ons een gepersonaliseerde, Nederlandstalige route- en reisgids.
Verlengen / upgraden
Liever nóg meer flexibiliteit? Dan kun je je reis zelf aanpassen, door tijdens het boeken bijvoorbeeld extra reisdagen toe te voegen en je auto en diverse hotels te upgraden. De mogelijkheden kort op een rijtje:
Ohrigstad: per nacht je verblijf verlengen in het wildreservaat
Krugerpark: per nacht je verblijf verlengen en upgraden naar een hotel met nog meer comfort (Mjejane River Lodge, direct aan de oevers van Crocodile River). Tijdens je verblijf zijn dagelijks alle maaltijden en twee gamedrives onder leiding van een deskundige gids inbegrepen.
Kaapstad: per nacht je verblijf verlengen en upgraden naar een hotel met nog meer comfort (Abbey Manor Luxury Guest House, aan de voet van de Tafelberg in de wijk Oranjezicht)
Verblijf
Zorgeloos overnachten
Tijdens deze rondreis ben je verzekerd van een verblijf in goede en zorgvuldig geselecteerde accommodaties, veelal centraal gelegen (en waar mogelijk) kleinschalige drie- en viersterrenhotels, vaak met zwembad of juist een verblijf op een bijzondere locatie. We hebben alvast nuttige informatie over de sfeer, ligging en faciliteiten op een rijtje gezet. De getoonde accommodaties voor deze rondreis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.
Johannesburg
Ohrigstad
Kruger National Park
Kruger National Park
Swaziland
St. Lucia
Drakensbergen
Mthatha
Chintsa
Knysna
Oudtshoorn
Stellenbosch
Kaapstad
Kaapstad
Reisprogramma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis in 2023. Mogelijke wijzigingen, verlengingen en extra opties worden hier niet weergegeven.
Het programma van deze privérondreis met huurauto staat vast wat betreft de reisdagen en (verblijfs)locaties. De invulling van je overige tijd is natuurlijk helemaal aan jezelf. De in het dagprogramma beschreven bezienswaardigheden en activiteiten geven slechts een idee van wat er mogelijk is.
Dag 1
Amsterdam - Johannesburg
Lees meerJe vertrekt vanaf Schiphol met KLM naar Johannesburg, waar je dezelfde avond nog arriveert. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die je desgewenst wegwijs maakt op de luchthaven en begeleidt naar het hotel.
Het hotel waar je verblijft ligt óp de luchthaven, en binnen vijf minuten lopen sta je in de lobby van het hotel.Dag 2 - Reisduur 4.5 uur - Reisafstand 375 km
Johannesburg - Ohrigstad
✓ huurauto inbegrepenLees meer
De rondreis kan beginnen! Na ontvangst van de huurauto rijd je naar een kleinschalig natuurreservaat nabij Ohrigstad.
Eerste dag in de natuur
Vanaf het hotel loop je in enkele minuten naar de autoverhuurder waar je om 09.00 uur de huurauto ophaalt. Dan laat je de bewoonde wereld achter, het avontuur tegemoet. Eenmaal aangekomen kijk je vanaf de veranda van de lodge uit over het reservaat, met aan de horizon een kudde buffels of neushoorns.
Optioneel neem je deel aan een gamedrive, waarbij een deskundige gids alles kan vertellen over de wild- en vogelsoorten die je onderweg tegenkomt.Dag 3
Ohrigstad (Panoramaroute)
Lees meerNatuurwonderen te over in Zuid-Afrika! Dat ervaar je als je over de bekende Panoramaroute rijdt en getrakteerd wordt op adembenemende uitzichten. Dit is één van de mooiste natuurroutes van Zuid-Afrika.
De bezienswaardigheden die langs deze route liggen sieren de cover van menig reisgids over Zuid-Afrika. De rotsformaties van de Drie Rondavels, uitzichtpunt God's Window en de gaten van Bourke's Luck Potholes - ‘slaggaten’ in het Zuid-Afrikaans - zijn wereldberoemd.Dag 4 - Reisduur 3.5 uur - Reisafstand 250 km
Ohrigstad - Kruger National Park
Je verlaat Ohrigstad en rijdt in ongeveer twee uur naar de toegangspoort van het Kruger National Park, één van de meest bekende wildparken ter wereld. De komende twee dagen ga je hier op zoek naar de Big Five.Lees meer
Kruger National Park
Zodra je het park binnenrijdt zie je de eerste antilopen al wegschieten en de eerste kleurrijke vogels - luid kwetterend - wegvliegen. Het park is half zo groot als Nederland en staat garant voor een onvergetelijke safaribeleving!
Verken het park met je huurauto of reserveer ter plaatse een optionele gamedrive onder leiding van een deskundige chauffeur/gids. Je overnacht in het park, waardoor je morgen bij het krieken van de dag erop uit kunt trekken. Dit is hét moment waarop de leeuwen op jacht gaan!
Mogelijkheid tot upgrade
Je kunt ook een upgrade naar een luxe safari lodge in een privéwildreservaat boeken. In dit privégebied vind je dezelfde grote aantallen wild, maar veel minder toeschouwers. Een unieke ervaring! Tijdens je verblijf zijn dagelijks alle maaltijden en twee gamedrives onder leiding van een deskundige gids inbegrepen. De gids mag hierbij ook van de gebaande paden af, waardoor je het wild nóg dichter kunt benaderen.
Dag 5 t/m 6
Kruger National Park
Vandaag en morgen ga je verder met je speurtocht in het Krugerpark op zoek naar vele kleurrijke vogelsoorten, impala's, giraffen, wrattenzwijnen, hyena’s, zebra’s en andere soorten grootwild.Lees meer
Een ervaring om nooit te vergeten
Het landschap van het Krugerpark is afwisselend. Je doorkruist open Afrikaanse savanne en dichte bossen. In de verte hoor je takken afbreken en het geluid komt langzaam dichterbij. Op enkele tientallen meters van de auto steekt een olifant voorzichtig zijn kop uit het bos, waarna binnen een minuut de rest van de kudde de weg oversteekt om geruisloos weer in het dichte struikgewas te verdwijnen. Pas nadat de gehele kudde is overgestoken, durf je weer te ademen. Dit moment zul je nooit meer vergeten.
Dag 6 - Reisduur 1 uur - Reisafstand 100 km
Kruger National Park - White River
Lees meerWellicht kun je vandaag nog wel het laatste lid van de Big Five afstrepen van het lijstje! Na nog een hele dag in het park rijd je aan het einde van de dag naar de accommodatie in White River, op een steenworp afstand van het Krugerpark.
Dag 7 - Reisduur 4 uur - Reisafstand 250 km
Kruger National Park - Swaziland
Na bij Oshoek de grensformaliteiten te hebben doorlopen, rijd je buurland Swaziland binnen. Dit kleine, zelfstandige koninkrijkje heeft een prachtige, ruige natuur.Lees meer
Zelfstandig bergkoninkrijk
Op de groene heuvels woont de lokale bevolking in eenvoudige, traditionele huizen en in de lichtglooiende valleien kun je lokale schilderkunst en houtsnijwerk kopen. Indien je tijdig arriveert, kunt je 's middags een bezoek brengen aan de Swazi-kaarsenfabriek bij Ngwenya.Dag 8 - Reisduur 5.5 uur - Reisafstand 325 km
Swaziland - St. Lucia
Via de schitterende Ezulwini vallei rijd je naar grensovergang Pongola, waar je Zuid-Afrika weer binnenrijdt. Je verblijft in het schitterend gelegen St. Lucia, aan de rand van het iSimangaliso Wetland Park.Lees meer
Nijlpaarden en krokodillen
St. Lucia ligt midden in een beeldschoon kustgebied waar het water gevuld is met nijlpaarden en krokodillen terwijl neushoorns en buffels zich thuis voelen op de weelderig begroeide oevers. Een (optionele) boottocht over het binnenmeer is een absolute must!Dag 9 - Reisafstand 220 km
St. Lucia
‘s Ochtends kun je een gamedrive maken in het befaamde Hluhluwe-iMfolozi wildreservaat, dat vlakbij St. Lucia ligt. Ook een boottocht in het iSimangaliso Wetland Park of een dagje strand bij Cape Vidal behoren tot de mogelijkheden.Lees meer
Hluhluwe wildreservaat
Dit wildpark ligt schitterend tussen de bergen. Ga op zoek naar witte en zwarte neushoorns, de rest van de Big Five en vele andere diersoorten. Je kunt het park in je huurauto verkennen of een optionele gamedrive reserveren in een open 4WD voertuig.
iSimangaliso Wetland Park
Dit is een van de weinige parken in de wereld waarin vijf verschillende ecosystemen voorkomen. Tijdens een optionele boottocht vaar je door de lagune van St. Lucia, waarbij de kans groot is dat je van dichtbij de als boomstammen in het water drijvende krokodillen en ook de badende nijlpaarden ziet. Vergeet je verrekijker ook niet scherp te stellen op de kleurrijke watervogels die zich in het riet ophouden. IJsvogels, reigers, pelikanen en visarenden laten zich regelmatig zien!Dag 10 - Reisduur 6 uur - Reisafstand 425 km
St. Lucia - Drakensbergen
Lees meerVia de indrukwekkende ‘Vallei met de Duizend Heuvels’ bereik je de beeldschone Drakensbergen. De flanken van de bergketen lenen zich voor voor een wandeling over de uitgezette wandelpaden, een rit met de mountainbike of een tocht te paard.
Ook vind je hier een prachtige openluchtgalerie met tientallen rotstekeningen en petrogliefen die de San - vroeger bekend als de Bosjesmannen - hier duizenden jaren geleden hebben aangebracht.Dag 11
Drakensbergen
Lees meerVandaag kun je de Drakensbergen en de Natal Midlands verkennen. Kraakheldere luchten, snelstromende beekjes en grillige bergtoppen zijn kenmerkend voor dit gebied.
Dag 12 - Reisduur 7 uur - Reisafstand 400 km
Drakensbergen - Mthatha
Lees meerJe verlaat de Drakensbergen en rijdt in zuidoostelijke richting naar Mthatha, in de Oost-Kaap. Deze provincie is de geboortegrond van Nelson Mandela. In Mthatha is een museum gewijd aan de eerste president van de 'Regenboognatie'.
Dag 13 - Reisduur 4 uur - Reisafstand 250 km
Mthatha - Wild Coast
Je volgende bestemming is één van de meest ongerepte gebieden van Zuid-Afrika: de Wild Coast. Je verblijft in een fraaie lodge aan het ongerepte zandstrand.Lees meer
De Wild Coast
De regio kreeg haar naam van de zeevaart: vele schepen zijn stukgelopen op de ruige kliffen die grillig oprijzen uit de Indische Oceaan. Achter de rotsige kustlijn strekken glooiende graslanden zich uit zo ver als het oog reikt. Door de moeilijke bereikbaarheid is de regio minder ontwikkeld dan de rest van het land en kom je hier nog in contact met het traditionele Zuid-Afrika.Dag 14 - Reisafstand 210 km
Wild Coast
Lees meerDe fraaie kustlijn leent zich uitstekend voor een dag ontspannen om alle ervaringen tot nu toe de revue te laten passeren. Wie liever actief bezig is, kan uitdagende wandelingen maken.
Wandel naar de watervallen of bezoek de dorpjes van de Xhosa-bevolking. Hun ronde, rietgedekte huisjes bespikkelen de heuvels van de Oost-Kaap.Dag 15 - Reisduur 3.5 uur - Reisafstand 250 km
Wild Coast - Addo Elephant National Park
In ongeveer drie uur rijd je dwars door het vlakke landschap van de Oost-Kaap naar het Addo Elephant National Park. Je kunt op de middag van aankomst meteen met de huurauto het park in, op zoek naar deze grijze reuzen.Lees meer
Addo Elephant National Park
Dit park is in 1931 opgericht ter bescherming van de laatste elf olifanten in het zuiden van Zuid-Afrika. Tegenwoordig struinen er weer meer dan vijfhonderd dikhuiden door dit uitgestrekte gebied. Naast olifanten kun je hier ook neushoorns, leeuwen en vele antilopensoorten spotten.Dag 16
Addo Elephant National Park
Lees meerHet vlakke landschap met haar uitgebreide netwerk van verharde en onverharde wegen zorgt voor een onovertroffen uitzicht! Je kunt een optionele begeleide gamedrive reserveren, maar het park leent zich er ook goed voor om per huurauto te verkennen.
Bij het binnenrijden van het park ontvang je een wegenkaart.Dag 17 - Reisduur 4 uur - Reisafstand 300 km
Addo Elephant National Park - Knysna
Onderweg naar Knysna kom je langs het Tsitsikamma National Park, waar je een prachtige wandeling kunt maken naar de 'Big Tree' en de hangbrug over de Storms River. Je verblijft de komend twee nachten in Knysna, de parel van de Tuinroute.Lees meer
Knysna
Dit is één van de gezelligste badplaatsjes langs de Tuinroute. Naast zon, zee en strand is ook de prachtige omgeving met zijn vele ‘fynbossen’, meren en bergen een bezoek waard. Voordat je in Knysna arriveert, passeer je aan de linkerhand Plettenberg Bay.
Vanaf juni tot en met november zwemmen grote aantallen walvissen hier vlak voor de kust. Tijdens een optionele boottocht kun je deze gigantische zoogdieren van dichtbij bewonderen.Dag 18
Knysna
Knysna is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de bezienswaardigheden langs de Tuinroute. De badplaats ligt aan een lagune en wordt door twee zandstenen kliffen, in de volksmond The Heads genoemd, gescheiden van de zee.Lees meer
Knysna en Featherbed natuurpark
De weelderige natuur op de westelijke klif is uitgeroepen tot natuurreservaat en leent zich voor een fraaie wandeling. Of wat dacht je van een boottocht over de lagune, kanoën, mountainbiken of een dagje aan het fraaie Keurboomstrand?Dag 19 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 125 km
Knysna - Oudtshoorn
Lees meerNa het ontbijt rijd je dwars door het binnenland naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van de wereld. Ook vind je in Oudtshoorn het Cango grottenstelsel van meer dan vier kilometer lang.
Bezoek een struisvogelboerderij of de Cango grotten met prachtige kalkstenen rotsformaties in uiteenlopende kleuren.Dag 20 - Reisafstand 405 km
Oudtshoorn - Stellenbosch
Lees meerVandaag zie je waar de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen vandaan komen. Stellenbosch wordt omgeven door valleien met wijnboerderijen waar je een glaasje wijn kunt proeven 'uit de achtertuin'.
Deze regio wordt ook wel het culinaire hart van Zuid-Afrika genoemd; hier bevinden zich enkele van de beste restaurants van het land.Dag 21 - Reisduur 1.5 uur - Reisafstand 75 km
Stellenbosch - Kaapstad
In westelijke richting rijd je naar de 'Moederstad', waar je de komende dagen verblijft. Het beroemde Kaapstad is een bruisende metropool waar je je geen moment zult vervelen.Lees meer
Kaapstad verkennen
Te voet of per kabelbaan (optioneel) ga je naar de top van de Tafelberg, die majestueus neerkijkt op de oude binnenstad. Of wat dacht je van een bezoek aan Robbeneiland, de botanische tuinen van Kirstenbosch of het V&A Waterfront, de oude haven die is gerenoveerd tot een wirwar van winkeltjes, restaurantjes en terrassen. Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, met een ongeëvenaard aanbod aan activiteiten.Dag 22
Kaapstad
Lees meerNet buiten de stad begint het Kaapse schiereiland, waar Kaap de Goede Hoop, de kustroute Chapman's Peak Drive en het pinguïnstrand Boulders Beach enkele van de bekendste bezienswaardigheden zijn.
Dag 23
Kaapstad - Amsterdam
Lees meerJe hebt de hele dag vrij om de laatste bezienswaardigheden te bezoeken of souvenirs te shoppen. Aan het einde van de dag rijd je naar de luchthaven, waar je de huurauto inlevert. Rond middernacht vlieg je met KLM terug naar huis.
Dag 24
Aankomst Amsterdam
Lees meerNa een ontspannen vlucht arriveer je in de ochtend op Schiphol. Dit is het einde van een onvergetelijke reis door Zuid-Afrika. Met prachtige herinneringen keer je huiswaarts.
Vluchten
Hieronder vind je informatie over de luchtvaartmaatschappij. De eventueel weergegeven vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Voorbeeldreisschema
Voeg tijdens het boeken extra opties toe
Tijdens het boeken van jouw reis zie je of het mogelijk is om extra's toe te voegen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid tijdens jouw reis.
Economy Class
- Standaard beenruimte
- Verstelbare rugleuning
- Inclusief maaltijden en snacks
Economy Comfort
- Extra beenruimte
- Extra verstelbare rugleuning
- Inclusief maaltijden en snacks
Business Class
- Altijd aan het raam of aan het gangpad
- Full-flat Stoel
- Inclusief maaltijden en snacks
Premium Economy
Over KLM
Aan boord geniet je van de beste persoonlijke service. Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen en je kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. Hiermee heb je onder meer beschikking over de nieuwste films, tv-series en muziek.
En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwste schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor jou en je medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.
Kortom, je vakantie begint al een boord!
Goed om te weten
Kies voor de optie ‘Log in met boekingsgegevens' en vul je KLM boekingscode en je achternaam in (gebruik je eigen naam (meisjesnaam) en vul je naam in zonder spaties, ook bij een achternaam met tussenvoegsels).
De kosten voor de stoelreservering variëren per vlucht en zijn te zien wanneer je de stoelreservering maakt.
Bij een individuele rondreis of groepsreis ontvang je vanaf 62 dagen voor vertrek een e-mail met je KLM-boekingscode (PNR-nummer) waarmee je een stoel kunt reserveren.
Wil je liever tijdens het online inchecken gratis een stoel uitkiezen? Houd er dan rekening mee dat de keuze beperkt is en je mogelijk niet naast elkaar kunt zitten.
Let op: ook als je stoelen hebt gereserveerd, dien je nog wel (online) in te checken! Je dient het online incheckproces te allen tijde volledig af te ronden.
Kleine letters: KLM behoudt zich te allen tijde het recht voor de stoelreservering ongedaan te maken.
Je gebruikt hiervoor je boekingscode (PNR-nummer) en je achternaam. De digitale instapkaart kun je opslaan op je mobiele telefoon of printen (deze printmogelijkheid wordt ook geboden op de luchthaven bij de selfservice kiosk of de incheckbalie).
Indien het via de website niet mogelijk is om online in te checken, neem dan telefonisch contact op met KLM op telefoonnummer 020-4747747 (24 uur per dag bereikbaar).
Ben je online ingecheckt? Wanneer je alleen het handbagage reist, kun je meteen via de bagagecontrole naar de gate gaan. Heb je ruimbagage? Deze geef je af bij de check-in balie op de luchthaven.
Na boeking kun je ook de KLM App downloaden.
We adviseren om op tijd aanwezig te zijn en rekening te houden met wachtrijen. De incheckbalies sluiten 60 minuten voor vertrek bij intercontinentale vluchten of 40 minuten voor vertrek bij Europese vluchten.
De snelste manier om in te checken op de luchthaven is door een selfservice kiosk te gebruiken (indien beschikbaar). Je vindt ze in de buurt van de incheckbalies. Hier kun je vanaf 30 uur voor vertrek inchecken - of 24 uur voor vertrek voor vluchten van of naar de Verenigde Staten.
Na boeking nemen wij vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Ook is het mogelijk met je boekingscode (PNR-nummer) rechtstreeks op de website van KLM een upgrade te boeken.
Lees hier meer over de verschillen tussen de verschillende boekingsklasses.
Bovendien kun je altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats.
Op de korte vluchten binnen Europa wordt een drankje en een snack gereserveerd. Op de langere vluchten binnen Europa krijg je ook een verse sandwich voorgeschoteld. KLM varieert het aanbod regelmatig. Alle opties zijn vegetarisch.
Dit geldt voor een aantal intercontinentale economy class vluchten met vertrek vanaf Schiphol. Je hebt de keuze uit diverse menu’s.
Autohuur
Hieronder vind je de informatie over de huurauto.
Voorbeeldreisschema
Wat is er inbegrepen
Inbegrepen
- ongelimiteerd aantal kilometers
- tweede bestuurder
- verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid evenals basis wegenwachtservice
Niet inbegrepen
- grensoverschrijdingskosten Swaziland à ZAR 1588 (circa € 80,-)
- onewaykosten autohuur tussen Johannesburg en Kaapstad à ZAR 1530 (circa € 82,-)
- één extra bestuurder huurauto is inbegrepen, optionele kosten voor extra bestuurder(s) à ZAR 572 (circa € 32,-) per huurperiode
- eventuele leeftijdstoeslag voor bestuurders huurauto tussen de 21 en 23 jaar à ZAR 173 (circa € 9,-) per dag
Huurauto's
Bekijk de beschikbare huurauto’s.
Hyundai Staria automaat (of gelijkwaardig)
- Vijfdeurs
- Airconditioning
- Automaat
Toyota Corolla Quest automaat (of gelijkwaardig)
- Vijfdeurs
- Airconditioning
- Automaat
Over Autohuur Zuid-Afrika
Je kunt tijdens het boeken kiezen voor een andere categorie huurauto namelijk categorie M (Toyota Urban automaat of gelijkwaardig), F (Toyota Corola of gelijkwaardig), N (Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig), I (Toyota Rumion of vergelijkbaar) of E (Hyundai Staria of gelijkwaardig)
Goed om te weten
• de minimumleeftijd is 21 jaar, tevens dien je minimaal 3 jaar een rijbewijs te hebben.
• een internationaal rijbewijs (uitsluitend indien je ook Swaziland bezoekt).
• één extra bestuurder is inclusief in de totaalprijs. De kosten voor extra bestuurders bedragen ZAR 530 (circa € 31,-) per dag per extra bestuurder. Eventuele extra bestuurder(s) dienen ter plaatse een geldig identiteitsbewijs en rijbewijs te tonen.
• bagageverzekering (PEC) is niet inbegrepen, check je reisverzekering met werelddekking of deze kosten gedekt worden.
• genoemde prijzen van toeslagen/optionele opties ter plaatse zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De werkelijke kosten worden bij het inleveren van de auto berekend en via je creditcard verrekend.
• tijdens deze reis ga je met je huurauto de grens met een ander land over. Je ontvangt ter plaatse een stempel hiervoor en de kosten voor de grensoverschrijding dien je ter plaatse zelf te voldoen.
• handige info over het verkeer in Zuid-Afrika.
Bovengenoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Binnen en buiten de EU
Wanneer je op vakantie bent in een EU-land betaal je geen extra kosten voor dataroaming en kun je - uiteraard afhankelijk van je abonnement/bundel - tijdens je vakantie met je smartphone online navigeren. Diverse navigatie-apps zoals Maps.me, Google Maps, HERE WeGo en Sygic bieden de mogelijkheid om landen- en regio-kaarten te downloaden zodat je ook offline kunt navigeren. Een autolader/powerbank voor je telefoon is in dit geval geen overbodige luxe. We raden je aan om voor vertrek de kaarten te downloaden en de routemogelijkheden te bekijken. Kortom, ga goed voorbereid op reis.
Voor het gebruik van roaming buiten de Europese Unie betaal je een buitenlandtarief. De kosten hiervoor lopen uiteen per provider en per land. Houd hier rekening mee wanneer je met je smartphone online navigeert. We zien dat nog veel reizigers voor de zekerheid ter plaatse GPS bij de autoverhuurder bijboeken. Graag wijzen we je erop dat ook hier een offline navigatie-app een prima (kostenbesparend) alternatief is.
Wifi inclusief bij autohuur
Tot slot, op een aantal bestemmingen zoals Costa Rica biedt het autoverhuurbedrijf gratis wifi waar je gemakkelijk je smartphone op aansluit. Zo kun je gemakkelijk via online maps navigeren.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over je vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor meer informatie over je bestemming en reisvoorbereiding verwijzen wij je naar het kopje 'Landeninformatie' op deze pagina.
Landeninformatie
Bestemmingsinformatie
De getoonde hotels onder de tab Verblijf voor deze reis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief.
In Zuid Afrika kan je fantastisch eten en drinken voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Naast de Afrikaanse specialiteiten zoals boerewors, bobotie en heerlijke curry’s, kan je ook genieten van de Franse en Amerikaanse keuken.
Wijnen zijn in Zuid-Afrika relatief goedkoop en goed van kwaliteit. Zuid-Afrika is beroemd om zijn wijnen en jouw bezoek aan dit land is een prima gelegenheid om deze te proberen.
Zuid-Afrika kent een grote variatie aan restaurants met lokale gerechten. De wereldkeuken is op prima niveau en goed vertegenwoordigd: Thais, Frans, Chinees, Indiaas en Italiaans. De lokale keuken is natuurlijk het avontuurlijkst.
Alle internationale frisdranken zijn te koop, evenals verschillende exportbieren. Zuid-Afrika kent ook diverse (alcoholische) ciders die zeker het proberen waard zijn, zoals Savannah Dry en Hunters Dry of Gold.
Voor een ontbijt moet je op ca. € 5,- tot € 8,- rekenen,
een lunch komt ongeveer op € 7,- tot € 15,- uit,
voor een diner ben je klaar voor ca. € 13,- tot € 20,-
(alles afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Zuid-Afrika kent niet, zoals bijvoorbeeld Zuid-Europa, allerlei gezellige dorpjes met volop restaurantjes en eetgelegenheden. Wanneer je in Zuid-Afrika de snelwegen verlaat, kom je vaak terecht in de zogenaamde ‘rural’ gebieden waar enkel een shebeen (lokale kroeg) te vinden is. Ondanks dat dit ongetwijfeld een mooie ervaring zou zijn, kiezen wij bij ANWB ervoor je hier niet te laten eten vanwege de dubieuze hygiënische omstandigheden.
Hierdoor kan het tijdens onze groepsrondreizen voorkomen dat je luncht bij een zogenaamde ‘Ultracity’. Dit zijn zeer uitgebreide tankstations waar naast een supermarktje met broodjes en andere etenswaren en drinken ook vaak een vestiging van een fastfood keten aanwezig is zoals de Wimpy’s, Steers of Kentucky Fried Chicken. De Ultracities zijn voorzien van zeer schoon sanitair en maaltijden naar Westerse maatstaven. Uiteraard proberen we daar waar mogelijk wel een lekker en schoon restaurant te bezoeken voor de lunch.
Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.
Jaarlijks sluit de kabelbaan naar de top Tafelberg tussen juli en augustus voor ongeveer vier weken waarin grootschalig onderhoud wordt uitgevoerd. Houd er derhalve rekening mee dat het tijdens jouw verblijf in Kaapstad wellicht niet mogelijk is om met de kabelbaan naar de Tafelberg te gaan. De exacte datum van sluiting wordt enkele maanden van tevoren bekend gemaakt.
Check de website Table Mountain voor de juiste datum van sluiting.
Je gaat in een relatief korte periode veel zien en ondernemen en doet veel indrukken op. Afhankelijk van het type reis is het verder mogelijk dat je in verschillende type accommodaties verblijft en te maken krijgt met een lange vlucht en tijdsverschil. Dit zijn allemaal factoren waarbij vermoeidheid een rol gaat spelen.
In de programmabeschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en - indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.
Onze (groeps)rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Heb je een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit of heb je speciale aandoeningen? Neem dan contact met ons op via 088 269 0 269. Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.
Goed om te weten
Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen met name voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.
Mocht je speciale aandoeningen hebben, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Volgens de ANVR Reisvoorwaarden artikel 3.2, ben je verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg zal dan worden bepaald of de reis van je keuze geschikt voor je is. Belangrijk om te weten is indien je het nalaat ons hiervan op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname als je conditie kan leiden tot mogelijk ongemak, gevaar of risico’s voor jezelf dan wel andere reizigers en/of bezittingen. Helaas vindt er bij uitsluiting geen restitutie van de reissom plaats. Eventuele meerkosten die ten gevolge hiervan, ter plaatse kunnen ontstaan zijn voor eigen rekening.
In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen. Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel werkt mogelijk niet altijd mee wanneer je een eigen kopie overhandigt of gebruik maakt van een fraudegevoelige paspoorthoes.
Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. ANWB aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat.
Bekijk hier actuele informatie over benodigde reisdocumenten in Zuid-Afrika.
In de speciaalzaken gelden vaak vaste prijzen, hoewel ook hier vaak over de prijs te onderhandelen valt. Op markten en in stalletjes kan je afdingen, zowel voor de aankoop van een ananas of een tros bananen als voor een houten olifantje. Afdingen is een sport, waar je naar verloop van tijd uiterst bedreven in zult worden.
Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.
Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van Immodium-tabletten uitkomst bieden, maar in zo’n geval voorkomt advies van een arts vaak verdere problemen.
Bekijk hier actuele informatie over vaccinaties en gezondheid in Zuid-Afrika.
Uitbraak van apenpokken (mpox) in Afrika
Mpox, voorheen bekend als monkeypox, is een virusinfectie die oorspronkelijk in West- en Midden-Afrika voorkwam, maar sinds enkele weken ook meer voorkomt in Zuidelijk Afrika en Oost-Afrika. Het risico voor reizigers is klein en er zijn geen reisbeperkingen aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Om besmetting te voorkomen, is het belangrijk om risicovolle contacten met lokale bevolking te beperken, vooral seksueel contact en intiem huid-op-huidcontact. Reizigers kunnen het risico verder verkleinen door nauw contact met wilde dieren te vermijden en door zeer regelmatig de handen te wassen met desinfecterende zeep. Wees alert op symptomen zoals koorts, huiduitslag, en gezwollen lymfeklieren, en zoek onmiddellijk medische hulp als deze symptomen optreden. Als je symptomen hebt of denkt dat je besmet bent, neem direct contact op met de GGD of een arts.
Al onze bussen zijn voorzien van airconditioning, hierdoor is het mogelijk de binnentemperatuur van de bus tot maximaal 10°C te verlagen ten opzichte van de buitentemperatuur. Bij ANWB willen wij je het ultieme Zuid-Afrika laten beleven. Hiervoor kiezen wij onze accommodaties zorgvuldig uit. Ligging, beleving, service en sfeer zijn daarbij belangrijke factoren. Door deze keuze liggen veel accommodaties niet direct aan de verharde doorgaande wegen, waardoor de bus tijdens de reis vaak een behoorlijk aantal kilometers over onverharde gravelwegen rijdt. Hierdoor kunnen kleine gebreken aan de bus ontstaan die voor licht ongemak kunnen zorgen, je kan denken aan het uitvallen van de airconditioning of iets dergelijks. Jouw veiligheid is echter nooit in het geding en de ongemakken worden door onze lokale partner en busmaatschappij uiteraard zo spoedig mogelijk verholpen.
Wanneer je kiest voor een individuele rondreis, heb je uiteraard de keuze tussen de verschillende type auto's en binnenlandse vluchten. Je krijgt bij ANWB altijd een zeer uitgebreide informatiemap met onder andere routebeschrijvingen (inclusief routekaartjes), hotelfolders, tips en activiteiten, etc. Wanneer je een self-drive maakt, dien je er rekening mee te houden dat men in Zuid-Afrika links rijdt.
De snelwegen zijn goed en alles staat zeer duidelijk in het Engels en meestal ook nog in het Afrikaans aangegeven. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar raden wij zeker aan, omdat verhuurbedrijven nog wel eens om een internationaal rijbewijs (model 1968) kunnen vragen. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs in meerdere talen en is alleen in Nederland verkrijgbaar.
Je dient deze derhalve voor vertrek aan te schaffen. Je kan een internationaal rijbewijs aanschaffen via de ANWB. Deze is ook te verkrijgen voor niet-ANWB-leden en moet persoonlijk worden afgehaald. Neem je Nederlandse rijbewijs en twee recente pasfoto's mee. Je krijgt het internationale rijbewijs direct mee.
Let op: het internationale rijbewijs is geen vervanging voor het Nederlands rijbewijs. Je moet beide documenten meenemen.