Route plannen naar Slowakije
Ga snel naar
Tanken en laden
Route-informatie
Pechhulp
Overnachten langs de route
Ga snel naar
Tanken en laden
Route-informatie
Pechhulp
Overnachten langs de route
Je kunt in Slowakije over het algemeen dezelfde brandstoffen tanken als in Nederland. Het aantal oplaadpunten is in sommige delen van het land beperkter. Lees hier hoe de brandstoffen in Slowakije heten en waar je rekening mee moet houden bij het tanken en laden. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Slowakije en andere Europese landen.
Let op: je mag in een voertuig maximaal 10 liter brandstof in een reservetankje invoeren. De uitvoer van motorbrandstof in een reservetank is verboden.
Let op: je mag in een voertuig maximaal 10 liter brandstof in een reservetankje invoeren. De uitvoer van motorbrandstof in een reservetank is verboden.
Vooral in het westen van Slowakije is een redelijk dicht netwerk van openbare laadpunten (nabíjacie stanice), maar in de rest van het land is het netwerk minder dicht. Het reizen met een elektrische auto door Slowakije vergt planning en voorbereiding. Maak daarom bij de planning van je route gebruik van de EV-routeplanner van de ANWB. Tijdens je reis vind je alle laadpunten in de gratis ANWB Onderweg app.
Let op: Je ANWB-laadpas wordt niet overal in Slowakije geaccepteerd. Zorg ervoor dat je verschillende laadpassen meeneemt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kan de aansluitwijze van de laadpalen per laadmogelijkheid in het buitenland anders zijn dan je in Nederland gewend bent. Kijk goed op de uitleg bij de laadpaal of gebruiksaanwijzing of je bijvoorbeeld eerst je laadpas dient te scannen of eerst de laadstekker in de laadpaal moet doen.
Bekijk de actuele wegwerkzaamheden op je route naar Slowakije.
Bekijk voor de drukke dagen in 2024 voor jouw bestemming of voor de doorreislanden de verkeersdruktekalender.
In Slowakije geldt voor vrachtwagens een rijverbod op de volgende tijden en dagen:
Zie transport-online.nl en evofenedex.nl voor meer informatie.
Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.
Je hoopt het niet, maar stel dat je pech onderweg krijgt, dan heb je met Wegenwacht Europa fijn alle hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Ook zijn er geen voorrij- en sleepkosten.
Met name in Oost- en Zuidoost-Europa zijn criminelen actief die zich voordoen als medewerkers van een pechhulpservice. Deze mensen bieden ter plekke hulp aan, wanneer je bijvoorbeeld stilstaat met pech op de weg. Denk aan het wegslepen van je voertuig of onnodige werkzaamheden. Neem altijd contact op met de ANWB Alarmcentrale en sluit ter plekke geen overeenkomst af. Vanuit de ANWB Alarmcentrale ontvang je gegevens van de lokale zusterclub, zodat zij zich kunnen identificeren en hulp kunnen verlenen.
In de ANWB Routeplanner vind je overnachtingsmogelijkheden bij het plannen van je route. Je hebt keuze uit campings en hotels.
1. Vul je route in
2. Klik onder de kaart op het kopje "Hotels & Campings"
3. Kies een hotel over camping langs jouw route
Op de meeste campings wordt de ANWB Kampeerkaart CKE als legitimatiebewijs geaccepteerd. Het inchecken met een CKE gaat sneller en campings die deelnemen aan het CKE-programma geven bovendien vaak korting. Neem naast de CKE een paspoort of ID-kaart mee, er kan om gevraagd worden.
Deel deze pagina