Wat is duurzaam herstel?
Als je schade hebt aan een van je verzekerde spullen zoals jouw auto, woning, fiets of caravan, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Je denkt dan al snel aan het vervangen van het product. Maar herstellen, waar het kan, is beter dan vervangen. Daarom zetten wij in op duurzaam herstel van de schades die klanten bij ons melden. Met duurzaam schadeherstel repareren wij wat er kapot is, zodat je geen nieuwe producten of spullen nodig hebt. Wij gebruiken hierbij materialen die beter zijn voor het milieu, maar die ook zorgen voor veiligheid en kwaliteit. Duurzaam herstel moet het nieuwe normaal worden bij het afhandelen van schade.
Snel naar
Voorbeelden | Doelstelling | Waarom herstellen en niet vervangen? | Voordelen | Contact
Wat zijn voorbeelden van duurzaam schadeherstel bij ANWB Verzekeren?
- Hergebruikt (circulair) glas bij ruitschade aan jouw woning.
- Elektrisch vervangend vervoer als jij jouw auto bij de schadehersteller moet achterlaten.
- Gratis beschermglas bij schade aan jouw smartphone of tablet.
- (Deel)reparatie bij inboedelschades, bijvoorbeeld van jouw houten vloer, aanrechtblad of meubel.
- Een ster in jouw autoruit laten repareren terwijl je wacht.
Ruim 10.000 schades duurzaam hersteld
Onze doelstelling om in 2023 ten minste 2.500 schades duurzaam te herstellen, hebben we overtroffen. Met inmiddels 10.000 schades die duurzamer zijn hersteld, zijn we goed op weg met onze groene ambitie: alle bedrijfsonderdelen in 2050 100% CO2-neutraal en circulair.
Waarom herstellen en niet vervangen?
Het doel is om jouw schade te herstellen met een zo klein mogelijke negatieve impact op het milieu en gebruik van natuurlijke grondstoffen. Hiermee dragen we bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van herstelwerkzaamheden en bevordert een meer circulaire economie.
Herstellen van schade in plaats van vervangen heeft voordelen. Het belangrijkste voordeel van herstellen is dat jouw spullen langer meegaan en de waarde behouden. Doordat wij beschadigde onderdelen repareren in plaats van ze te vervangen, blijft bijvoorbeeld jouw voertuig langer in goede staat en hoeven er minder onderdelen gemaakt te worden.
Het is minder belastend voor de mens en het milieu omdat we minder nieuwe spullen hoeven te maken. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van een kapotte autodeur met een hergebruikte deur. Op deze manier gebruiken we minder grondstoffen en energie. Ook vermindert het de hoeveelheid afval. Bovendien is herstellen vaak sneller en goedkoper dan het vervangen van onderdelen. Dit betekent dat je minder lang hoeft te wachten en dat je bezittingen hun waarde behouden.
Voordelen voor de verzekerde
Duurzaam herstellen heeft niet alleen voordelen voor het milieu. Maar ook voor jou als verzekerde. Een paar voordelen op een rij:
- Sneller dan vervangen.
- Vaak net zo mooi als vervangen.
- We werken met aangesloten schadeherstellers. De kosten worden gelijk afgehandeld tussen ons en het herstelbedrijf. Duurzaam herstel brengt voor jou als klant daardoor geen extra kosten met zich mee.