Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB verzelfstandigt camper touroperator Travelhome

3 oktober 2024

De ANWB verzelfstandigt Travelhome. Perry van de Wiel, algemeen directeur, neemt het bedrijfsonderdeel middels een management buy-out over van de ANWB. Travelhome, sinds 2008 onderdeel van de ANWB, blijft exclusief partner voor het leveren van campervakanties.

Eerder dit jaar verzelfstandigde de ANWB al Fox Reizen, en de management buy-out van Travelhome is hierop een logisch vervolg. Dit sluit goed aan bij de strategie van de ANWB om haar leden een breder productassortiment aan te bieden, zonder alles zelf te ontwikkelen. Travelhome blijft exclusief partner voor het ontwikkelen en leveren van camperreizen, waardoor de continuïteit en kwaliteit van het aanbod en de dienstverlening gewaarborgd blijven.

Perry van de Wiel, directeur van Travelhome, zegt: "We zijn enorm trots op deze volgende stap in het inmiddels 38-jarig bestaan van ons bedrijf. De ANWB heeft ons de afgelopen 16 jaar veel gebracht; het was een mooie reis samen. De verzelfstandiging van Travelhome biedt ons nieuwe kansen en mogelijkheden, mede door de samenwerking met 819 Capital Partners, waardoor we weer bij een grote reispartij horen, Travel C Group. Travelhome zal onderdeel worden van dezelfde groep als Fox Reizen. De samenwerking tussen deze bedrijven biedt belangrijke voordelen voor klanten, onder andere door een breder aanbod van reizen."

Sven Kempers, directeur van 819 Capital Partners, voegt toe: "Travelhome heeft een lange historie met een sterke performance en is marktleider in Nederland voor wereldwijde camperreizen. Onze overname van Travelhome is een logisch vervolg op onze recente overname van Fox Reizen. We versterken hiermee de reisgroep binnen 819 Private Equity Fund."

Alle medewerkers van Travelhome gaan mee in de verzelfstandiging.

Press release in English (pdf)

Het aanbod van Travelhome is te vinden op: www.travelhome.nl