Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB in actie voor behoud veer Hoek van Holland-Maasvlakte

10 september 2024

De ANWB komt samen met de partners in de Veerpontencoalitie in actie voor het behoud van het Hoeksveer. Deze coalitie roept de financiers van dit veer (gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland en Havenbedrijf Rotterdam) op om ook na dit jaar budget beschikbaar te stellen om het veer in de vaart te houden.

Brandbrief

Leden van de coalitie kwamen op 10 september bijeen in de Berghaven in Hoek van Holland. Onder het toeziend oog van enkele regionale media bood de coalitie de verzonden brandbrief aan de reder van het veer aan. De reder beantwoordde deze actie door de scheepshoorn van het veer te laten klinken.

Fietsvoetveer

Het Hoeksveer is een fietsvoetveer tussen Hoek van Holland en de Tweede Maasvlakte. Het vormt een schakel in de (inter)nationale lange afstandsfietspaden en recreatieve fiets- en wandelroutes.

Passagiers maken in vijftig minuten een “minicruise” door de Rotterdamse haven. Zij kunnen genieten van voorbijvarende, imposante, schepen uit alle delen van de wereld. Regelmatig zijn er onderweg ook zeehonden te zien. Het veer vaart van 1 april tot en met 1 oktober.

Lees hier de brief van de Veerpontencoalitie aan de financiers van het Hoeksveer.