Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB zet Schoorlse fietspadheldinnen in het zonnetje

10 september 2024

De ANWB en de Fietsersbond hebben Lilian en Tiana Bijl, de eigenaren van strandpaviljoen Paal 29 (Schoorl, Noord-Holland), benoemd tot ‘fietspadheldinnen’.

Paal 29 treft tijdelijke maatregel

In de Noord-Hollandse duinen is op diverse plaatsen sprake van wateroverlast op fietspaden, als gevolg van de overvloedige regenval afgelopen voorjaar en winter. Eén van de getroffen paden was het fietspad Schoorlse Zeeweg, dat Schoorl verbindt met Schoorl aan Zee. Deze weg is voor fietsers en voetgangers de enige route om via de duinen het strand van Schoorl te bereiken. Omdat ook strandpaviljoen Paal 29 onbereikbaar was geworden, hebben de eigenaren op eigen kosten en met toestemming van Staatsbosbeheer een tijdelijke maatregel getroffen met zand, boomstammen en rijplaten.

Blij met deze actie

De ANWB en Fietsersbond zijn heel blij met deze actie van Paal 29. Guda Venema, lid van de ANWB Bondsraad: “De ANWB wil graag dat recreanten zorgeloos en met plezier onderweg kunnen zijn. De diepe waterplassen zorgen ervoor dat dit niet overal kan. De ANWB vindt het geweldig dat de eigenaren van Paal 29 zelf aan de slag zijn gegaan. Daarom is de titel van fietspadheldinnen meer dan verdiend!” De beide fietsorganisaties reikten de eigenaren een prachtige foto op glas uit, die een mooie plek heeft gekregen in het strandpaviljoen.