Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Laatste paal geslagen voor nieuw ANWB-kantoor

19 september 2024 ANWB viert feestelijke mijlpaal

De ANWB vierde gisteren de start van de bouw van haar nieuwe kantoor in Den Haag. Marga de Jager, bestuursvoorzitter van de ANWB, sloeg in aanwezigheid van directieleden, een vertegenwoordiging van collega’s, wethouders Robert van Asten en Saskia Bruines, projectontwikkelaar Provast en bouwer J.P. van Eesteren de laatste paal waarmee een belangrijk fundament voor het nieuwe ANWB-kantoor is gelegd.

Op de foto v.l.n.r. Marco Peppel (J.P. van Eesteren), Theo Brink (ANWB), Saskia Bruines (gemeente Den Haag), Robert van Asten (gemeente Den Haag), Marga de Jager (ANWB), Boudewijn Hellingman (Provast) en Matthijs Paardekooper (ANWB).

Marga de Jager, bestuursvoorzitter ANWB: “Wij kijken uit naar deze nieuwe werkomgeving. Het nieuwe duurzame kantoor biedt een inspirerende werkomgeving en ontmoetingsplek voor huidige en toekomstige medewerkers, ANWB-leden, passanten en omwonenden. Gelegen op een centrale locatie midden in de stad, met OV-verbindingen voor de deur, een grote fietsenstalling en deelmobiliteit onder het pand. In nabijheid van goede uitvalswegen. Dit gebouw en deze locatie geven invulling aan wie de ANWB wil zijn en wat we willen bereiken. De ANWB wil midden in de samenleving staan en samen met leden, partners en medewerkers elke dag werken aan onze ambitie: ‘Iedereen zorgeloos en met plezier onderweg in een duurzame samenleving’.”

Het nieuwe kantoor van de ANWB komt op het terrein van het voormalig Koninklijk Conservatorium in het Beatrixkwartier in Den Haag. Op deze locatie ontwikkelt ook het Rijksvastgoedbedrijf een nieuw kantoor. Tevens wordt een park en groenvoorzieningen gerealiseerd.

De ANWB neemt naar verwachting eind 2026 haar intrek in het nieuwe kantoor. Het nieuwe pand is een duurzame en toekomstbestendige werk- en ontmoetingsplek, voor leden, partners, bezoekers en medewerkers van de ANWB. Het voorziet naast werkplekken onder meer in een publieke ruimte met een espressobar, een co-workingspace, een theater, een kinderfietsenwerkplaats en de ANWB-winkel.

Central Innovation District

De plannen voor de kantoren van de ANWB en het Rijksvastgoedbedrijf maken deel uit van de visie op het ontwikkelen van het Central Innovation District (CID): In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan een nieuw hart van de stad. Een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan. Met aantrekkingskracht voor talent, bedrijvigheid en kennis, waardoor nieuwe werkgelegenheid ontstaat.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling): “Op de plek van het oude Koninklijk Conservatorium verwelkomen we een belangrijke werkgever in Den Haag, de ANWB. Daarnaast zorgen we voor een nieuw en duurzaam kantoor voor het Rijk, al sinds jaar en dag een andere belangrijke werkgever in onze stad. Deze mensen komen te werken in het nieuwe economische hart van de stad, het Central Innovation District. Die ontwikkeling moet wel hand in hand gaan met goede leefbaarheid. Daarom ben ik blij dat hier naast deze kantoren ook onder andere groen, horeca, en parkeerplaatsen voor de buurt komen.”

Het nieuwe kantoor van de ANWB, de feiten:

  • Onderdeel van het Central Innovation Distric in Den Haag
  • Centraal: samenkomst van trein, metro, bus, auto, fiets en te voet
  • Binnen 5 minuten van Den Haag CS naar het kantoor van de ANWB
  • 25.000 m2
  • Aantal medewerkers 2350
  • Werkplekken 1150
  • Ontwikkeling Provast
  • Architecten: MVRDV, Fokkema & Partners