Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veel animo voor ANWB Vakantiecheck bij grens Hazeldonk

19 juli 2024

Dit jaar bezochten talloze vakantiegangers de ANWB Vakantiecheck bij grensovergang Hazeldonk langs de A16. Wegenwachten, caravanexperts en vrijwilligers van de ANWB stonden paraat om auto’s, caravans, aanhangers en campers te inspecteren. Ook medewerkers van Autotaalglas en Kwikfit waren aanwezig. In totaal zijn 87 auto’s, 24 caravans, 5 aanhangers, 2 campers en een motorfiets gecontroleerd.

Lampjes en motorolie

Volgens de aanwezige wegenwachten was de meerderheid van de vakantiegangers goed voorbereid. De meeste auto’s waren klaar voor de lange vakantierit. Toch werden de nodige lampjes vervangen en vulde de Wegenwacht essentiële vloeistoffen bij zoals motorolie, koelvloeistof en remvloeistof.

Beladen van caravan blijft een uitdaging 

De caravanexperts van de ANWB waren minder tevreden. Het beladen van caravans blijft namelijk een uitdaging voor veel vakantiegangers. Bijna alle gecontroleerde caravans waren overbeladen, waarvan er één zelfs 430 kilo te zwaar was. Veel kampeerders blijken niet goed op de hoogte te zijn van het gewicht en het laadvermogen van hun caravan. Overbelading is vaak eenvoudig te verhelpen door zware spullen, zoals een voortent en boodschappen, uit de caravan in de auto te doen. Ook kampten een aantal caravans met achterstallig onderhoud, zo bleek uit de kwaliteit van onder andere banden, remmen en stekkers. 

Slingeren

Overbelading van een caravan is funest voor de vering en het chassis, ook vergroot het de kans op slingeren van de auto-caravancombinatie. Een belangrijk aandachtspunt voor vakantiegangers om veilig de weg op te gaan.

Driekwart van de Nederlanders gaat deze zomer op vakantie. De meeste daarvan gaan met de auto. Favoriete bestemmingen binnen Europa zijn: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en België.
 
De ANWB Vakantiecheck bij verzorgingsplaats Hazeldonk vond plaats op vrijdag 19 juli van 7.00 tot 13.00 uur.