Handig voor vertrek naar Indonesië
Je gaat naar Indonesië. Welk nummer bel je in geval van nood en waar vind je de ambassade?
Alarmnummers
- Algemeen alarmnummer: 112
- Politie: 110
- Ambulance: 118 en 119
- Brandweer: 113
Autohuur
- Onder andere bij vliegvelden en in steden kan een huurauto met of zonder chauffeur worden gehuurd.
- Het is in Indonesië gebruikelijk en verstandig om een auto met chauffeur te huren. Zelf rijden kan lastig zijn vanwege het drukke en chaotische verkeer, het ontbreken van verkeersborden en het soms roekeloze rijgedrag van Indonesische weggebruikers.
Huurauto boeken
- De tarieven kunnen erg verschillen per seizoen en per aanbieder. Van tevoren boeken kan voordeliger zijn.
- Zie ook anwb.nl/huurauto voor algemene informatie over het huren van een auto in het buitenland.
- Tip: Als je een huurauto boekt met een ANWB Creditcard krijg je een speciale eigenrisicodekking. Bij eventuele schade betaal je dan geen of minder eigen risico. Lees meer op anwb.nl/creditcard/informatie/vakantie/auto-huren-met-creditcard.
Voorwaarden
Rijbewijs
- Kijk voor de eisen die aan het rijbewijs worden gesteld op anwb.nl/vakantie/indonesie/reisvoorbereiding/reisdocumenten.
- Vaak moet de bestuurder ten minste 1 jaar in het bezit zijn van het Nederlandse rijbewijs.
Leeftijd
- De bestuurder moet meestal ten minste 23 jaar zijn. Soms is de leeftijdsgrens lager of hoger afhankelijk van het verhuurbedrijf en type auto.
- Houd er rekening mee dat er een maximumleeftijd kan gelden van bijvoorbeeld 70 of zelfs 60 jaar.
Waarborg
- Alleen met een creditcard (met pincode) op naam van de hoofdbestuurder kan een auto worden gehuurd. Contant geld wordt zelden als borgsom geaccepteerd.
- Debetkaarten (pinpassen, bankpassen), prepaidkaarten, oplaadbare of virtuele creditcards of andere betaalkaarten waarop de nummers en letters niet zijn gestanst (voelbaar reliëf), worden gewoonlijk niet geaccepteerd.
Veiligheid
Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
- Check voor je op reis gaat de actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken via nederlandwereldwijd.nl, via Twitter @247BZ of via de Reisapp Buitenlandse Zaken.
- Het ministerie is daarnaast 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor informatie of in geval van nood op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland (let op roamingkosten) en via WhatsApp (alleen berichten) op +316 8238 7796.
Vertegenwoordigingen
Nederlandse ambassade
- Jalan H.R. Rasuna Said
Kav. S-3
Kuningan
12950 Jakarta
Tel. +62 21 524 82 00
Zie ook nederlandwereldwijd.nl
Nederlands consulaat
- Bali, Medan, Surabaya
Indonesische ambassade
- Tobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag
Tel. 070 310 81 00
indonesia.nl
Hulp in het buitenland
- Check voor je op reis gaat de actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken via nederlandwereldwijd.nl, via Twitter @247BZ of via de Reisapp Buitenlandse Zaken.
- Daarnaast is het contactcenter van het ministerie 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor informatie of in geval van nood op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland (let op roamingkosten). Wanneer in het buitenland de Nederlandse ambassade wordt gebeld (lokaal tarief), wordt er automatisch doorverbonden naar het contactcenter in Nederland.
- In geval van een arrestatie, bijvoorbeeld na een verkeersongeval, kan de ambassade informatie geven over de rechtspraak en verdere gang van zaken. Kijk op anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie voor meer informatie.
Vliegtuig
Belangrijke luchthavens
- Jakarta: jakartaairportonline.com.
- Denpasar (Bali): baliairport.com.
Nationale luchtvaartmaatschappij
- Garuda Indonesia: garuda-indonesia.com.
Bijzonderheden
- In geval van annulering, overboeking, vertraging of bagageproblemen kun je mogelijk een beroep doen op de Europese Verordening 261/2004. Voor uitgebreide informatie en voorwaarden zie anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie.