8 situaties waarbij de Wegenwacht meer doet dan je denkt
Het is belangrijk dat je op ons kunt rekenen bij pech. Maar wat is autopech nu eigenlijk? Een auto die niet meer start of stilstaan langs de snelweg. Maar wist je dat het tanken van de verkeerde brandstof, een lekke band of sleutels die in de auto liggen ook onder pech vallen? Ook dan staat de Wegenwacht voor je klaar. Ontdek 8 situaties waabij je ook op de Wegenwacht kunt rekenen.
8 situaties waarbij je de óók kunt rekenen op de Wegenwacht
Stel je voor, je tankt je auto vol en ineens komt het besef: je hebt de verkeerde brandstof getankt. Geen zorgen, je bent niet de enige. De Wegenwacht verwerkt jaarlijks maar liefst 1 miljoen liter verkeerd getankte brandstof. Het overkomt vaak mensen die even in een andere auto rijden dan ze gewend zijn. De beste tip? Laat je niet afleiden en controleer altijd goed. Toch verkeerd getankt? Rijd dan niet door!
Eén van de meest voorkomende pechgevallen: een lekke band. De beste oplossing bij een lekke band is je wiel verwisselen. Zorg altijd voor een reservewiel in je auto. Wielen zijn vaak voorzien van één wielboutslot, let dan ook op dat je de ‘sleutel’ daarvan bij je hebt! Wist je dat steeds meer (nieuwe) auto’s geen reservewiel hebben? Daarom heeft de Wegenwacht een universeel reservewiel. Dit wiel past op bijna elke auto. Zo kun jij je weg vervolgen en je band op een later moment laten repareren. Dat scheelt tijd!
Rijd je wel eens motor? Ook dan heb je recht op pechhulp. Omdat je pechhulp persoonsgebonden is, hoef je maar één pakket af te sluiten: geschikt voor je auto én motor.
Heerlijk toeren in de cabrio van je moeder of de ruime stationwagen van je buurman? In welke auto je ook rijdt, de Wegenwacht staat voor je klaar. Je kunt tot wel 2 kentekens per jaar helpen zonder extra kosten, zelfs als je zelf geen auto hebt. Je Wegenwacht-lidmaatschap is persoonsgebonden, niet gekoppeld aan een kenteken.
Voor je gezin hebben we ook goede opties. Rijden jullie samen in dezelfde auto? Dan is je partner al verzekerd van pechhulp voor slechts € 12,25 per jaar. Kinderen tot 26 jaar kunnen voor € 6,25 per jaar pechhulp krijgen in die specifieke auto, als ze de Jongerenpas aanvragen. Heeft iemand in je gezin een eigen auto? Ook diegene krijgt korting op zijn Wegenwacht pakket. Zo zorgen we ervoor dat jij en je gezin altijd veilig op pad kunnen, ongeacht wie er rijdt!
Stel je voor: je rijdt ontspannen over de weg en plotseling stopt de auto. Je kijkt naar je brandstofmeter en ontdekt dat je tank leeg is. Oeps! Maar geen paniek, want de Wegenwacht is er om je te helpen. Vergeet niet: het is altijd goed om regelmatig je tankstand te controleren.
Stel je voor: je hebt net boodschappen gedaan en bent druk bezig met het inladen van je spullen. Je sluit de deur en komt er dan achter dat je sleutels nog binnen liggen. Wat nu? Geen probleem, dat valt bij de ANWB gewoon binnen jouw pakket. En dat is fijn, want een foutje maken we allemaal wel eens.
Je komt na een lange dag aan bij je auto, maar als je probeert te starten, hoor je alleen maar een zwak geluid. Je accu is leeg! Dit kan gebeuren, of het nu komt door vergeten lampjes of een accu die zijn beste tijd heeft gehad.
Om een lege accu te voorkomen is het belangrijk om de accu vóór elke winter te laten testen door de garage, ook als de auto goed onderhouden wordt. Dit gebeurt namelijk niet altijd bij een beurt.
Je kan ook zelf de accu opladen. Zorg dan voor startkabels van goede kwaliteit. Te dunne startkabels kunnen namelijk de stroom niet aan.
Als je in je auto rijdt en ineens hoort een piepend, snerpend of loeiend geluid, dan is dat een signaal dat er iets mis kan zijn. Je zintuigen waarschuwen je voor mogelijke problemen, en het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen. Lees hier hoe je problemen herkent en wat je zelf kunt doen. Een brandend lampje op je dashboard kan ook wijzen op een defect dat snel aandacht nodig heeft. Wanneer je twijfelt over wat te doen, staat de Wegenwacht voor je klaar.