Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontvangst nieuwe drone: RigiTech Eiger 3

9 januari 2024

Er was geen betere manier om 2023 af te sluiten, ANWB Medical Drones heeft haar vloot uitgebreid met een nieuwe drone, de RigiTech Eiger 3. De vleugels van de drone zijn afgewerkt in de bekende kleur geel, in overeenstemming met die van de traumahelikopter, om de medische associatie in de lucht te benadrukken.

Uitbreiding vloot

De RigiTech drone zal een toevoeging zijn aan de vloot bestaande uit drie drones. Een grotere vloot is noodzakelijk om nieuwe routes te openen, nadat de eerste route tussen Meppel en Zwolle in gebruik wordt genomen. Daarnaast biedt het platform andere functionaliteiten, wat samen met de huidige drones zorgt voor meer diversiteit in het toekomstig aanbod vanuit Medical Drones. Dit zal nodig zijn om onze drone operatie op te schalen.

Productspecificaties

De RigiTech Eiger 3 kan 3 kilo aan medische producten meenemen in een daarvoor speciaal ontwikkelde medische tas. In de romp van de drone passen 3 van deze tassen waar 180 bloedbuizen, minimaal 3 bloedzakken of verschillende soorten medicatie in vervoerd kan worden. Daarnaast kan de drone ongeveer 100 kilometer vliegen waarover de drone een uur doet. De nieuwste ontwikkeling is de parachute aan boord. Dit stelt ANWB Medical Drones straks in staat om over dichter bevolkte gebieden te mogen vliegen wat essentieel is in de uitbreiding van de operatie. De komende maanden gaan we veel testen waarna de drone naar verwachting operationeel zal worden in de regio van Rotterdam.