Hoe werkt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering?
Alles over Veilig Rijden
Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt je rijgedrag bijgehouden. Met de ANWB Veilig Rijden app in combinatie met de beacon (of dongel) houden we bij hoe veilig je rijdt op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken, en het nemen van bochten. Smartphonegebruik wordt door de beacon wel geregistreerd, maar niet meegenomen in de rijscore. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald en ontvang je feedback om je rijstijl te verbeteren. Bij een goede score ontvang je extra korting op je premie.
Snel naar
Stappenplan | Veelgestelde vragen | Contact
Stappenplan
Je hebt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten. Wat moet je doen om gebruik te maken van deze verzekering?
Download de Veilig Rijden app
Bij het afsluiten van deze verzekering hoort de ANWB Veilig Rijden app. Na het ingaan van je verzekering download je de app in de App Store of in Google Play. Wij ondersteunen iOS vanaf versie 16 en Android vanaf Oreo (8).
Maak jouw ‘Veilig Rijden account’ aan
Je ontvangt na het ingaan van de verzekering gegevens om een account aan te maken. Via dit account log je in op de Veilig Rijden app en kun je jouw gegevens inzien.
Installeer de beacon (of koppel de dongel)
Binnen 10 dagen na de ingangsdatum van de verzekering ontvang je van ons de beacon (of dongel). De beacon activeer je via de app en als deze verbonden is zie je een groen icoontje in de app. De beacon leg je in het dashboardkastje van je auto. Meer informatie over wat een beacon precies is, lees je hier.
Werkt de beacon niet? Dan ontvang je van ons een dongel. Plaats deze in de OBD-poort van jouw auto en koppel deze.
Ontvang jouw feedback
Je krijgt van ons je eerste feedback na 10 dagen waarin je minimaal 65 kilometer hebt gereden in Nederland. Heb je minder gereden? Dan ontvang je jouw eerste feedback pas nadat je meer dan 65 kilometer hebt gereden.
Ontvang jouw rijscore
Elk kwartaal berekenen wij jouw rijscore op een schaal van 1 tot 100 punten. Wij kijken naar trends in jouw rijstijl en geven aan op welke onderdelen je goed scoort of welke je kunt verbeteren. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting. Lees meer over het ontvangen van jouw rijscore en feedback.
Kwartaalscore en veilige rijderskorting
Elk kwartaal krijg je jouw rijscore. Wij gaan ervan uit dat je een veilige rijder bent. Daarom ontvang je met deze verzekering 10% veilige rijderskorting. Door veilig te rijden kun je elk kwartaal tot 30% korting krijgen door veilig te rijden. Door de beacon of dongel in jouw auto zien wij of je veilig rijdt. Verzamel je niet voldoende data? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug. Lees meer over de rijscore en veilige rijderskorting.
Veelgestelde vragen
Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt je rijgedrag bijgehouden. Wij gaan ervan uit dat jij een veilige rijder bent. Daarom ontvang je met deze verzekering 10% veilige rijderskorting. En kun je elk kwartaal tot 30% extra korting krijgen door veilig te rijden. Met de app in combinatie met de beacon of dongel houden we bij hoe veilig je rijdt op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van deze rijstijl wordt een rijscore bepaald. Bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Met de ANWB Veilig Rijden data helpen we lokale overheden en de maatschappij om wegen veiliger te maken. Door veilig rijden te stimuleren én door met alle anonieme rijdata onveilige wegen en situaties in kaart te brengen.
Voor de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering ben je een veilige rijder als je je aan de verkeersregels houdt en je rijgedrag goed aanpast aan de omstandigheden op de weg. Bij deze verzekering hoort een app in combinatie met de beacon (of dongel). Daarmee houden we bij hoe veilig je rijdt op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van deze rijstijl wordt een rijscore bepaald. En ontvang je feedback om jouw rijstijl te verbeteren. Lees meer over onze rijtips.
Vind jij jezelf een veilige rijder en wil je korting op je premie verdienen? Lees meer over de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering een goede autoverzekering.
Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering willen we bijdragen aan veilig verkeer. Zodat iedereen in Nederland zorgeloos op weg kan. Daarom belonen wij een goede rijstijl met extra veilige rijderskorting.
Nadat je deze autoverzekering afsluit, installeer je de app en ontvang je van ons een beacon (of dongel). Deze leg je in je auto. Daarna wordt jouw rijgedrag bijgehouden en beoordeeld op de volgende onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Smartphonegebruik wordt door de beacon wel geregistreerd, maar niet meegenomen in de rijscore. Elk kwartaal wordt jouw rijscore en je veilige rijderskorting opnieuw berekend. En tussendoor krijg je geregeld feedback door via de app. Zo weet jij hoe je veiliger kunt rijden, en kun je jouw rijscore verbeteren voor een hogere korting. Meer weten? We leggen graag verder uit hoe veilig rijden werkt.
Jouw rijscore is gebaseerd op snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Elke drie maanden berekenen wij jouw rijscore. Dit doen wij op een schaal van 1 tot 100. Wij kijken naar trends in jouw rijstijl en geven aan op welke onderdelen je goed scoort of waarop je kunt verbeteren. Dit nemen wij mee in de berekening. Nieuw in de app is het meten van smartphonegebruik tijdens het rijden. De feedback die je hierover ontvangt is bedoeld om je hiervan bewust te maken en wordt nog niet meegenomen in je rijscore.
Wil je jouw rijscore verberbeteren? Lees meer in onze rijtips voor veilig rijden of in de app.
De ANWB zet zich in om het verkeer veiliger te maken. Nul verkeersdoden en iedereen zorgeloos onderweg is ons doel. Met de ANWB Veilig Rijden data helpen we lokale overheden en de maatschappij om wegen veiliger te maken. Door veilig rijden te stimuleren én door met alle anonieme rijdata onveilige wegen en situaties in kaart te brengen. De ANWB gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. Wil je meer informatie? Lees onze privacyverklaring.