Ellerie TTT BV
Ellerie TTT BV, een familiebedrijf uit Drenthe, bestaat al sinds 1929. Het bedrijf houdt zich bezig met personenvervoer, verkoop van tweewielers en heeft een tankstation. Ze zijn al sinds 1948 tevreden lid van de Wegenwacht.
Waarom Ellerie TTT BV al 73 jaar lid is
- Ellerie TTT BV hecht belang aan betrouwbare partners en vindt dat bij de ANWB.
- Mobiliteit en veiligheid is erg belangrijk voor het bedrijf en de ANWB speelt daar een rol in.
- Het bedrijf vervoert personen, inclusief zieke patiënten, en vindt het daarom belangrijk om bij pech kundig geholpen te worden.
Bert Ellerie, mede-eigenaar Ellerie TTT BV: “Wij vervoeren mensen, daarom is mobiliteit erg belangrijk. De Wegenwacht vindt dat ook”.
In 1948 werd Albert Ellerie, de oprichter van Ellerie TTT BV en de vader van Bert, lid van de Wegenwacht. Het bedrijf startte ooit met één taxi en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de buurt met meerdere taxi’s, busjes en een touringcar. Ook verkoopt het bedrijf tweewielers en aangepaste driewielers voor gehandicapten. En rijden ze voor diverse zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis het zittend ziekenvervoer in de omgeving. Een hele operatie, waarbij het bedrijf hun voertuigen met Wegenwacht voor de Zaak heeft verzekerd voor pechhulp in Nederland en Europa.
De ANWB al 73 jaar als betrouwbare partner
“Mijn vader vond in 1948 al dat als je onverhoopt met pech langs de weg staat – en toen was het wagenpark nog van veel slechtere kwaliteit – je met een betrouwbare partner in zee moest gaan. Dat werd de ANWB”, vertelt Bert. Het wagenpark van Ellerie TTT BV bestond jaren geleden uit voertuigen van Ford. Op dit moment rijden de chauffeurs voornamelijk in Škoda personenauto’s en Mercedes-Benz bussen. Door automatisering is er in de loop van tijd wel het één en ander veranderd binnen het bedrijf, maar de kernzaak is hetzelfde gebleven. “Ons familie devies is al jaren: ‘Wij vervoeren mensen’”, aldus Bert.
Na een koude operatie weer op weg
De Wegenwacht heeft Bert en zijn berijders al vaak onderweg geholpen. Zo herinnert Bert zich een hele koude winter: “In de strenge winter van 1978/1979 was alles bevroren en moest je toch de weg op. Als je dan – bijvoorbeeld door bevroren dieselolie - met pech stilstond, voelde je de koning te rijk als de gele voertuigen van de Wegenwacht door de sneeuwduinen in het zicht kwamen en je na een ‘koude operatie’ weer verder kon. Dan vergeet je nooit meer hoe belangrijk de wegenwachten waren en nog steeds zijn!”.
Omdat het familiebedrijf al jaren actief is, wordt Bert ook weleens herkend. “Ik moest een keer een fiets afleveren in Amersfoort en merkte dat na het afrekenen mijn auto opeens kapot was. Ik belde de Wegenwacht en het mooie is dat de wegenwachter bij aankomst roept: ‘Hey ik ken u!’. Blijkt dat hij jaren daarvoor een APK-examen bij mij had gedaan. De naam Ellerie is inmiddels wel een begrip in deze regio”, vertelt Bert.
Stilstaan met pech komt nooit goed uit
Omdat het bedrijf ook patiënten vervoert, komt stilstaan met pech nooit goed uit. Bert: “Het is niet alleen de chauffeur die moet wachten, maar ook de patiënten in de taxi of rolstoelbus. Zij zijn ziek en moeten voor een behandeling naar het ziekenhuis, wat al vervelend genoeg is”. Snel en kundig geholpen worden, zodat het voertuig snel weer verder kan, is daarom erg belangrijk voor het bedrijf. Bert vervolgt: “Dat zijn momenten waar we de Wegenwacht nodig hebben. Daarom vinden we het heel belangrijk dat we een goede partij hebben waar we op kunnen bouwen”.
“Mobiliteit is belangrijk, net zoals veiligheid”
Bert en zijn vrouw namen eerder het familiebedrijf van zijn ouders over. Dit jaar gaan ze het stokje overdragen aan hun zoon Martijn en zijn vrouw. Bert is echter nog niet van plan om helemaal te stoppen met werken. “Vorige week deed ik nog een rondje om fietsen af te leveren in o.a. Alkmaar, Den Haag en Rotterdam. Vanochtend verkochten wij nog een fiets aan een klant in Ierland. We doen en kunnen heel veel en ik vind het werk nog te leuk. Wel zijn mijn vrouw en ik van plan om dit jaar een maand door Europa te reizen met onze camper met daarin onze elektrische fietsen. Dat kan gelukkig weer”, aldus Bert.
Over de samenwerking met de ANWB is Bert nog altijd tevreden: “Ik zeg altijd: ‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt’. Ik weet dat als ik de Wegenwacht bel ik even moet wachten op hulp, maar als ze komen dan weet ik dat ik goed geholpen word. Wij vervoeren mensen, daarom is mobiliteit erg belangrijk voor ons bedrijf, net zoals veiligheid. De Wegenwacht vindt dat ook”.
Deel deze pagina