Zon, zee en strand tijdens een rondreis Sardinië met de auto
De kust van Sardinië is in totaal 1850 kilometer lang en bestaat uit kleine baaien en gezellige kustplaatsen. Stap tijdens een rondreis op Sardinië in de auto en ga op zoek naar een mooie verlaten baai voor een romantische picknick tijdens zonsondergang. Neem zelf eten en een handdoek mee en geniet van de ongerepte natuur. Besteed je liever een dag op een luxe strand waar alles voor je geregeld wordt? Rijd dan naar de Costa Smeralda in het noordoosten van het eiland, waar je veel privéstranden vindt van restaurants en strandbars. Hier huur je een strandbed met parasol waarna je vervolgens de mogelijkheid hebt de hele dag eten en drinken te bestellen.
Sportieve uitdagingen
Houd je wel van sportieve activiteiten tijdens de vakantie? Ga dan tijdens je rondreis op Sardinië de bergen in. Het centrale berglandschap genaamd Monte Ortobene is de perfecte plek voor een middag bergbeklimmen of een uitdagende fietstocht. Parkeer bij het dorp Nuoro en wandel richting de 955 meter hoge bergtop. Onderweg kom je misschien wel de Sardijnse vos tegen en ook wilde zwijnen en wezels komen hier in het wild voor. Ben je meer van de watersport? Rijd dan naar Porto Pollo voor een surfles of waag je aan de wat hogere golven bij Castelsardo. Deze surfspot is populair onder professionals en zeer ervaren surfers en golven breken hier gemiddeld op 2 à 3 meter. Ben je een beginnende surfer? Rijd dan enkele kilometers verder richting Lu Bagnu, waar je een baai met breed zandstrand aantreft dat perfect is voor beginners.
Proef de bijzondere Sardijnse keuken
De Italiaanse keuken kennen we allemaal. Hoewel ze op Sardinië houden van pasta en pizza heeft het eiland daarnaast haar eigen tradities op culinair gebied. Veelgebruikte ingrediënten zijn olijfolie, honing, schapen- en geitenkaas en orgaanvlees. Bij lokale restaurants krijg je meestal eerst pane carasau voorgeschoteld, dun knapperig brood geserveerd met olijfolie. Een populair hoofdgerecht onder de Sardijnse bevolking is poreceddu, een varken aan het spit dat vaak geserveerd wordt met een lokale rode wijn genaamd cannonau di Sardegne. Wil je tijdens je rondreis op Sardinië echt iets bijzonders meemaken? Proef dan de kaas casumarzu. Deze pecorinokaas rijpt in de buitenlucht en is klaar wanneer vliegen eitjes leggen in de kaas en deze zacht gemaakt wordt door de daaruit komende larven.