Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toch weer subsidie beschikbaar voor tweedehands elektrische auto's

4 september 2024

Het is weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een aanvullend bedrag van €23,1 miljoen vrijgemaakt, nadat het oorspronkelijke bedrag van €29,4 miljoen in juli was uitgeput. Dat is goed nieuws voor wie een elektrische occasion overweegt!

2024 is het laatste subsidiejaar

Particulieren ontvangen met deze regeling €2.000 subsidie bij de aanschaf van een gebruikte elektrische auto – mits je voldoet aan de voorwaarden. Het is het laatste jaar dat je gebruik kunt maken van deze regeling. Zodra het extra budget op is, komt er geen nieuwe subsidie meer voor deze categorie.

Naast de aangevulde subsidie op gebruikte elektrische auto’s is er ook nog steeds subsidie beschikbaar voor nieuwe elektrische auto's, meldt de RVO. Hiervoor is momenteel nog €22,3 miljoen beschikbaar. Particulieren kunnen een subsidie van €2.950 aanvragen bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto.

Tweedehands elektrische auto’s interessanter dan ooit

Niet alleen de aangevulde subsidiepot is een goede reden om nu je slag te slaan. Een andere reden is dat tweedehands elektrische auto’s op dit moment goedkoper zijn dan ooit. Hoe dat precies zit, lees je hier.