Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto van het Jaar 2025: meer dan 30 kanshebbers

27 september 2024 ANWB doet verslag van de voorverkiezing in Denemarken

Sinds de Renault Scénic is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2024, zijn er meer dan dertig nieuwe modellen op de markt verschenen die kans maken op de titel van komend jaar. Renault gooit daarbij opnieuw hoge ogen.

De Fransen dingen namelijk mee met hun nieuwe 5, een aaibare elektrische auto met een bekende naam en een aantrekkelijk prijskaartje. Grote kans dat de Auto van het Jaar 2025 uit de prijscategorie tussen de € 25.000- en € 35.000 gaat komen, want daarin zijn ook de Citroën ë-C3 en de Hyundai Inster actief: geduchte concurrenten voor de Renault 5.

Sterke inbreng uit China

Andere gegadigden om in de gaten te houden, zijn de Dacia Duster, Ford Explorer en Kia EV3. Ook de inbreng uit China is sterk, met auto’s als de MG3 Hybrid en XPENG G6. De spelregels schrijven voor dat alleen nieuw verschenen modellen meedingen naar de titel. Facelifts en carrosserievarianten zijn uitgesloten van deelname.

De ANWB maakt al sinds het prille begin deel uit van de internationale jury van de Auto van het Jaar-verkiezing. Autoredacteur Frank Buma maakt vanaf de editie van 2022 deel uit van de jury, maar was tijdens de voorverkiezing verhinderd. Collega en voormalig jurylid Gert Wisse maakte in zijn plaats een drietal video’s van de verschillende kanshebbers, die je de komende weken op dit kanaal kunt verwachten.